Στα κατάμεστα πολιτικά γραφεία της Κεντρικής Οργάνωσης Λεμεσού την Παρασκευή 11/4/14 οι παρευρισκόμενοι συναγωνιστές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια ενδιαφέρουσα ομιλία για την ορθοδοξία ευρύτερα και την σημασία της για τον Ελληνισμό.

Αρχικά όμως συναγωνιστής εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής Λεμεσού σχολίασε την επικαιρότητα. Αναφέρθηκε στο σχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης για τις εκποιήσεις της πρώτης κατοικίας, το οποίο όπως τόνισε θα το ψηφίσουν μετά της εκλογές για να μην χάσουν ψήφους. Στη συνέχεια μίλησε για την προσπάθεια της πολιτείας να στρέψει αλλού την προσοχή του κόσμου, εντείνοντας τις πολιτικές διώξεις εις βάρους του ΝΟΜΙΜΟΥ Λαϊκού Εθνικιστικού Κόμματος. Τόνισε όμως πως οι προσπάθειες των κυβερνόντων θα πέσουν στο κενό γιατί καμία πολιτική δίωξη δεν λυγίζει τους Έλληνες Εθνικιστές.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο θεολόγος Βασίλης Μαυρίδης που ένεκα της γιορτής του Πάσχα των Ελλήνων, όπως το χαρακτήρισε, μίλησε για την βδομάδα των παθών. Έδωσε έμφαση στα βασανιστήρια που υπέστη ο Ιησούς Χριστός για να προσφέρει στην ανθρωπότητα την αιώνια ζωή. Τόνισε όμως πως τα βασανιστήρια που δείχνουν διάφορα «επιστημονικά» έργα για την σταύρωση του Χριστού, δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο τα βασανιστήρια που δέχτηκε. Καθώς όπως είπε όμως πως η προπαγάνδα των εβραίων δεν επιτρέπει στα «Χολιγουντιανά» έργα να προβάλουν την πραγματικότητα.

Την πλείστη ώρα της ενδιαφέρουσας ομιλίας, ο Βασίλης Μαυρίδης ανέλυσε διάφορα περιστατικά που αποδεικνύουν πως ο Ελληνισμός προοδεύει και φτάνει στην κορύφωση όταν έχει πίστη στον Θεό. Έδωσε ως παράδειγμα αυτό που είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Ελληνική Επανάσταση: «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Έτσι με την βοήθεια του Θεού απελευθερώθηκε ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Επιπλέον και η προκήρυξη του Διγενή στην αρχή του θρυλικού αγώνα της ΕΟΚΑ ξεκινά λέγοντας «Με την βοήθειαν τού Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας». Τα δύο αυτά παραδείγματα σε συνδυασμό με την χιλιόχρονη Βυζαντινή αυτοκρατορία αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη πως ο Ελληνισμός ταυτίζεται απόλυτα με την Ορθοδοξία, η οποία μάλιστα αποτελεί το στήριγμα ολόκληρου του Έθνους.

Κλείνοντας κάλεσε τους συναγωνιστές να βρίσκονται πάντα στις επάλξεις του αγώνα προτρέποντας ολόκληρο τον Ελληνισμό σε ενότητα, κάτι το οποίο ήθελε και ο μακαριστός Χριστόδουλος. Ευχήθηκε παράλληλα καλή επιτυχία στον Εθνικό αγώνα που κάνουμε εκφράζοντας την στήριξή του προς το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών.

Με το πέρας της ομιλίας ο θεολόγος, Βασίλης Μαυρίδης έφερε λείψανα Αγίων στα Πολιτικά Γραφεία της Λεμεσού, ευλογώντας τον χώρο και δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να προσκυνήσουν με ευλάβεια.

Vasilis d97e2         

Vasilis2 0b7c3  

kosmos 5c085

kosmos2 3aab5

leipsana a7495