Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.

Πιο κάτω σε κείμενο η ομιλία του Προέδρου μας:

“Κύριε Πρόεδρε, Η φετινή συζήτηση του προϋπολογισμού διεξάγεται λίγες εβδομάδες πριν από την εκλογή της νέας κυβέρνηση. Είναι κοινή διαπίστωση πως οι επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές έχουν την δική τους μοναδική θα έλεγα ιδιαιτερότητα. Και οι 3 επικρατέστεροι υποψήφιοι έχουν υπηρετήσει ο καθένας από το δικό του πόστο τη σημερινή διακυβέρνηση. Πράγμα που κατά την άποψη μας αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη πως η εκλογή τους δεν θα επιφέρει ουσιαστική αλλαγή που όλοι ευαγγελίζεστε.

Βέβαια στο έντονο προεκλογικό κλίμα των ημερών η κοινωνία γίνεται αποδέκτης σωρείας υποσχέσεων, δεσμεύσεων και προτάσεων για ζητήματα που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν από όσους τα πρότειναν τα προηγούμενα χρόνια.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η Κύπρος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Η καθημερινότητα είναι ένας αγώνας επιβίωσης για τον κάθε άνθρωπο.

Η κάθε οικογένεια παλεύει με τις τιμές των καυσίμων, το ηλεκτρικό ρεύμα, τις τραπεζικές δόσεις, τα ενοίκια και τους κρατικούς  φόρους.

Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023 δεν ανταποκρίνεται επαρκώς σε όσα θα αναμέναμε για να μπορέσει η χώρα να πετύχει άλμα προς τα εμπρός. Πρέπει η οικονομική πολιτική να ξεφύγει από όρια της απλής διαχείρισης  εφαρμόζοντάς ένα στρατηγικό σχέδιο με σαφής στόχους και χρονοδιαγράμματα, με αρχή, μέση και τέλος σε κάθε στάδιο υλοποίησης του προγράμματος.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ξεκινώ την αναφορά μου με ένα από το μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος είναι η Παράνομη Μετανάστευση.

Mε προεκτάσεις σε όλα τα άλλα ζητήματα. Καθοδηγούμενο από την Τουρκία.

Ως ΕΛΑΜ έχουμε προειδοποιήσει αρκετές φορές για το ζήτημα. Τονίσαμε ότι πρόκειται για ποσά που προέρχονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρκετοί σε αυτήν την αίθουσα μας αμφισβήτησαν.

Μας επιβεβαίωσε όμως ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης στις 24 Οκτωβρίου 2022, παρουσιάζοντας τον Προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Δήλωσε:

«Η Μεταναστευτική κρίση πρόκειται για μία εν δυνάμει βόμβα όσον αφορά το κράτος πρόνοιας στην Κύπρο. Η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει ένα πολύ μικρό ποσό από την ΕΕ, ενώ τα επιδόματα προέρχονται από τα κρατικά ταμεία, των οποίων τα ποσά έχουν εκτοξευτεί, οπότε βρίσκεται στον κατάλογο των δημοσιοοικονομικών κινδύνων για τα επόμενα τρία χρόνια.»

Με λίγα λόγια ο κ. Πετρίδης επιβεβαίωσε όσα έλεγε το ΕΛΑΜ εδώ και χρόνια, ότι τα επιδόματα είναι μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου 2022 ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Νίκος Νουρής παρουσιάζοντας το Προϋπολογισμό του Υπουργείου του δήλωσε ότι υπάρχει κονδύλι 68 εκατομμυρίων ευρώ από τους φορολογούμενους πολίτες της Δημοκρατίας για τους παράνομους μετανάστες και 17 εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Στον Προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας υπάρχει κονδύλι 40 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για επιδόματα αιτητών ασύλου.

Πέραν από αυτά που έχω αναφέρει υπάρχουν επιπρόσθετα κονδύλια στα διάφορα Υπουργεία που εκτοξεύουν το ποσό πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ για το 2023.

Πλέον η πραγματικότητα είναι μπροστά μας με τις πιο επίσημες παραδοχές. Το ΕΛΑΜ, όπως και κάθε χρόνο, δίνει την ευκαιρία σε κάθε κόμμα και βουλευτή που θέλει να αντιδράσει, να στηρίξει τις τροπολογίες μας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  • Το μεταναστευτικό για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται κρατική πολιτική. Προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα:

 Να σταματήσει η επιδοματική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν η Κύπρος να αποτελεί τον πλέον ελκυστικό προορισμό.

Σύναψη διακρατικών συμφωνιών για εφαρμογή μαζικών απελάσεων. Αυτό μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους. Το έχει πράξει η Ισπανία.

Το ΕΛΑΜ έχει προτείνει δημοσία την παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους βρίσκονται στην Κύπρο, ώστε να ταξιδέψουν σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επιθυμούν.

Αφού η Ευρώπη δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα της Κύπρου, τότε να τους το μεταφέρουμε.

Αυστηρός έλεγχος της Γραμμής Αντιπαράταξης με φυσικά και τεχνητά εμπόδια.

Αναστολή αποδοχής αιτήσεων ασύλου! Το έπραξε η Ελλάδα στα γνωστά γεγονότα του Έβρου. Γιατί η Κύπρος που βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση να μην μπορεί;

Θυμίζω σε όσους θα επικαλεστούν ευρωπαϊκές πολιτικές, η κάθε χώρα εφαρμόζει την δική τους. Ενιαία πολιτική δεν υπάρχει.

Παράδειγμα η Ουγγαρία και η Πολωνία, οι οποίοι δεν δέχονται κανένα παράνομο μετανάστη.

Την τελευταία περίοδο αναδείχθηκε μία ακόμη πτυχή αυτού του προβλήματος και είναι η δημόσια υγεία.

-Πρώτον, τα άτομα αυτά επωφελούνται από το Γενικό Σύστημα Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς να πληρώνουν έστω και ένα ευρώ.

Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, αφού δαπανώνται μεγάλα ποσά για μη επείγουσες ιατρικές πράξεις και προκαλείται χρονική καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των υπολοίπων ασθενών.

-Δεύτερον, Ακούσαμε για άτομα με ενεργή φυματίωση στο Πουρνάρα. Απειλείται η Δημόσια Υγεία.

Ίσως οι αριθμοί να μην είναι αυτοί που αναφέρθηκαν αλλά πρόκειται για ασθένεια που μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα στο γενικό πληθυσμό, ειδικότερα από άτομα που χρησιμοποιούν συνεχώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η δική μας θέση είναι ότι έπρεπε τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να απομονωθούν μέσα στο χώρο και όχι να τους επιτρέπετε η ελεύθερη διακίνηση.

Τέλος, καθημερινά είναι τα φαινόμενα γκετοποίησης και επεισοδίων. Το ΕΛΑΜ έχει βρεθεί σε διάφορες περιοχές της ελεύθερης Κύπρου δίπλα στους κατοίκους για αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Από την Έμπα και τη Χλώρακα της επαρχίας Πάφου, στο μώλο της Λεμεσού, στην παλιά Λευκωσία και την Κοκκινοτριμιθιά, μέχρι την Ορόκλινη και το κέντρο της Λάρνακας και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Στον κόσμο κυριαρχεί το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου, ζητώντας από την Πολιτεία να επιλύσει το πρόβλημα και να παρέμβει εκεί και όπου πρέπει.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περνώντας στα θέματα της οικονομίας είναι γεγονός πως η Κύπρος επηρεάζεται από τις Διεθνής εξελίξεις. Επιχειρήσεις, νοικοκυριά και εργαζόμενοι βιώνουν μια κατάσταση  έκτακτης ανάγκης. Επομένως έχουμε την υποχρέωση να επινοήσουμε λύσεις που πιθανών να μην χρησιμοποιήθηκαν ποτέ προηγουμένως. Προς σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε καταθέσει ως παράταξη  σειρά εισηγήσεων , πρωτίστως για βοήθεια  σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Μέχρι σήμερα συναντούμε την άρνηση της κυβερνητικής πλευράς στην λήψη απόφασης για την εφαρμογή τους. Γενικά απουσιάζει από τον κρατικό σχεδιασμό το όραμα για το μέλλον.

ΝΕΟΙ

Πού είναι το όραμα για τους νέους της Κύπρου; Αυτούς που θέλουν να μείνουν στο τόπο τους, να εργαστούν και να δημιουργήσουν οικογένεια. Κανένα απολύτως κίνητρο για τα λαμπρά μυαλά της Πατρίδας μας, που ξενιτεύονται ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον και τους βλέπουμε να διαπρέπουν στο εξωτερικό. Το ΕΛΑΜ προτείνει τη Δημιουργία συστήματος «πρώτη εργασία» που απαλλάσσει εντελώς τον φόρο πρώτης μίσθωσης ενός νεαρού κάτω των 30 ετών.

ΜΟΝΟΓΟΝΙΟΙ – ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

Την ίδια ώρα όσοι επέλεξαν να μείνουν στον τόπο μας και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα γραφειοκρατικό Κράτος Πρόνοιας. Που με μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση εγκρίνει αιτήσεις και με πολύ μεγαλύτερη ευκολία τις απορρίπτει, αποκόπτοντας επιδόματα χωρίς καμία προειδοποίηση για λόγους που προσβάλλουν ακόμη και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αναφέρομαι κυρίως στην κατηγορία των μονογονιών.

Την ίδια ώρα οι τρίτεκνοι ζητούν την πλήρη αναγνώρισή τους ως πολύτεκνες οικογένειες. Έχουμε μπροστά μας ένα δεδομένο: από το 1996 ο δείκτης γονιμότητας βρίσκεται κάτω από 2 παιδιά ανά ζευγάρι κάτι που με απλά μαθηματικά θα μας οδηγήσει στα επόμενα χρόνια σε εθνικό μαρασμό.

Τέλος, οι πολύτεκνοι επιδιώκουν την επαναφορά όλων αυτών των προνοιών που κατά το παρελθόν είχαν αυξήσει το δείκτη γονιμότητας και είχαν επιφέρει πρακτικά και ουσιαστικά αποτελέσματα, όπως είναι το επίδομα μάνας, οι φορολογικές ελαφρύνσεις ανά παιδί και η εφάπαξ χορηγία για κάθε νέο παιδί που γεννιέται.

Συνοψίζοντας και για τις τρεις αυτές κατηγορίες συμπολιτών μας επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για άμεση κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Η εισαγωγή του μέτρου το μόνο που πέτυχε είναι την δημιουργία αδικιών και στρεβλώσεων που παρατηρούνται σε καθημερινή βάση κατά την εφαρμογή του. Η καλύτερη απόδειξη είναι ότι οι οικογένειες φτωχοποιούνται ακόμη περισσότερο, οι γεννήσεις μειώνονται και οι συμπολίτες μας υποφέρουν.

Πολλοί θα εκφράσουν το φόβο τους για την επιβίωση του Κράτους Πρόνοιας. Το Κοινωνικό Κράτος της Κύπρου όμως δεν απειλείται από τους μονογονιούς, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους. Κινδυνεύει να καταρρεύσει από τους Παράνομους Μετανάστες που λυμαίνονται τα Κρατικά Ταμεία και λαμβάνουν εκατομμύρια ευρώ επιδόματα το μήνα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, περιουσιακά στοιχεία.

Οι παγκοσμιοποιητικές λογικές που ακολουθούνται στρέφονται μόνο ενάντια στον Ιερό Θεσμό της Οικογένειας και τις αξίες του Έθνους και της Πίστης μας. Στο πυρήνα της πολιτικής μας βρίσκεται η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, της συμβατικής οικογένειας όπως μάθαμε να λέμε πρόσφατα, αυτής που έχει μητέρα και πατέρα!

ΓΕΩΡΓΙΑ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ – ΑΛΙΕΙΑ

Ένα άλλο θέμα για το οποίο ως ΕΛΑΜ έχουμε έντονη άποψη είναι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής δηλαδή η Γεωργία, η Κτηνοτροφία και η Αλιεία.

Η Κύπρος τις προηγούμενες δεκαετίες στηριζόταν σε αυτούς τους τομείς. Πλέον όμως έχει παραμελήσει αυτούς τους ανθρώπους. Μπροστά σε μία επισιτιστική κρίση που έρχεται, πυρήνας της πολιτικής του Κράτους θα έπρεπε να ήταν η επένδυση στον παραγωγικό τομέα.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε το Κράτος οφείλει να προστατεύσει την ντόπια παραγωγή, να την ενισχύσει και να δώσει κίνητρα σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό του εξωτερικού και των κατεχομένων.

Μεταξύ άλλων προτείνουμε:

  • Εφαρμογή του θεσμού της Κάρτας του Αγρότη στα πρότυπα της Ελλάδας, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων ρευστότητας και πρόσβασης του αγροτικού κόσμου στο τραπεζικό σύστημα.
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους γεωργούς, στους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα αρνητικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα εξαιτίας της αλματώδους αύξησης του κόστους παραγωγής.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Τα οικογενειακά έξοδα αυξάνονται και τα έσοδα μειώνονται. Οι προβλέψεις για το 2023 δεν είναι αισιόδοξες αλλά πιο απαισιόδοξες σε σχέση με σήμερα.

Το αποδείξαμε με αριθμούς. Υπάρχει περιθώριο για μείωση των τιμών που φτάνουν στους καταναλωτές, στον ηλεκτρισμό, στα καύσιμα, και στα τρόφιμα. Εκατοντάδες εκατομμύρια χάνει το κράτος από το παρεμπόριο των κατεχομένων.

Κλείστε λοιπόν τα οδοφράγματα, μειώστε τις τιμές των βασικών αναγκών.

Επιχειρήσεις κλείνουν, οικογένειες είναι στα όρια της κατάρρευσης. Το να ζητάμε περισσότερη βοήθεια για τους συμπατριώτες μας δεν είναι πολιτική λαϊκισμού. Είναι έκτακτη ανάγκη και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είδαμε κανένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, παρά μόνο μεσοβέζικες λύσεις που δεν έλυσαν στην ουσία τους τα προβλήματα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Θυμίζω τις περιπτώσεις των συνταξιούχων μας.

Που το κράτος επιλέγει και σε αυτή την περίπτωση να τους κρατήσει στο περιθώριο. Η Κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένας χαμηλοσυνταξιούχος που να λαμβάνει κάτω από 710 ευρώ. Εμείς γνωρίζουμε αρκετούς. Όπως την ίδια ώρα γνωρίζουμε πως τα επιδόματα σε Παράνομους Μετανάστες ξεπερνούν τη σύνταξη των συμπατριωτών μας. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το άδικο 12% που επιβάλλεται πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Φτάνει πια να τιμωρούμε τους ίδιους μας τους γονείς.

ΥΓΕΙΑ

Στο τομέα της Υγείας καταγράφονται φαινόμενα εκμετάλλευσης του ΓΕΣΥ.

Στην υγεία χρήζει άμεσης στήριξης τα κρατικά νοσηλευτήρια, τόσο με προσωπικό, όσο και με εξοπλισμό. Έχουν καταντήσει χώρος εξυπηρέτησης παράνομων μεταναστών που έχουν προτεραιότητα απέναντι στους συμπατριώτες μας.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Κλείνοντας με τους διάφορους τομείς δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα ζητήματα του τραπεζικού τομέα. Τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν στα χέρια τους υπερεξουσίες εις βάρος των δανειοληπτών, τους οποίους έντεχνα το Κράτος ονομάζει στρατηγικούς κακοπληρωτές. Τι στρατηγική όμως έχει ένας δανειολήπτης που τους κούρεψαν τις καταθέσεις, έχασε την εργασία του, μειώθηκε ο μισθός του, προσπαθεί να ανταπεξέλθει απέναντι στις σημερινές συνθήκες.

Εμείς αυτούς θέλουμε να προστατεύσουμε απέναντι στον αρπακτικό χαρακτήρα των τραπεζικών ιδρυμάτων και την αλαζονεία που αντιδρούν καθημερινά. Για αυτό έχουμε λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες μέσα στο Κοινοβούλιο, και θέλουμε την αλλαγή του πλαισίου που εφαρμόστηκε το 2018.

ΑΜΥΝΑ

Καταγράφουμε στα θετικά το αυξημένο κονδύλι που αφορά την Αμυντική Θωράκιση. Βρισκόμαστε σε θέση να πούμε ότι και οι δικές μας παρεμβάσεις οδήγησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι αναγκαίο για κάθε σοβαρό κράτος να στηρίζει και να ενισχύει τις Ένοπλες του Δυνάμεις.

Επένδυση στην άμυνα, σημαίνει επένδυση στην ειρήνη.

Θυμίζω μόνο ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει εμπλακεί σε στρατιωτικές διενέξεις στο Αρτσάχ, τη Συρία και σε άλλες χώρες της περιοχής.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η θέση της Παράταξής μας παραμένει σταθερή:

  • Ισχυροποίηση της Εθνικής Φρουράς ως αποτρεπτική δύναμη
  • Επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος

Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς. Η πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αφορά κυρίως τους ΣΥΟΠ.

Άμεση μέριμνα για την απρόσκοπτη επαγγελματική τους ανέλιξη σε συνδυασμό με ουσιαστικά κίνητρα, ενθαρρύνουν την καλύτερη απόδοσή τους. Έχουν παρέλθει έξι χρόνια από την πρώτη πρόσληψη.

Θεωρούμε αναγκαίο η επόμενη Κυβέρνηση, να συνεχίσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει.

Είναι θέμα αναγκαιότητας να ενισχύσουμε την Εθνική Φρουρά.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ –ΔΙΓΕΝΗΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Φαίνεται πως από την ιστορία μας ελάχιστα έχουμε μάθει.

Την ώρα που ο κόσμος περιμένει από την πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, η πλειοψηφία των βουλευτών την προηγούμενη Παρασκευή πέρασε ένα ψήφισμα ΜΙΣΟΥΣ.

Το οποίο μεταξύ  άλλων χαρακτηρίζει τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή «ανάξιο κάθε τιμής». Αναβιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο παλιά πάθη, έριδες και συγκρούσεις.

  • Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι το ΑΚΕΛ βλέποντας την συσπείρωση του χαμηλά και τα ποσοστά του υποψήφιου για την Προεδρία που στηρίζει χαμηλότερα, επέλεξε αυτήν την ώρα να σπείρει ξανά την διχόνοια στον λαό πιστεύοντας ότι έτσι θα επωφεληθεί σε εκλογικά ποσοστά.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι η κυπριακή αριστερά επένδυσε στην εσωτερική αντιπαράθεση από το 1974 μέχρι σήμερα για να αποκτήσει πολιτικό εκτόπισμα. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση κατάφερε δυστυχώς να ρυμουλκήσει ακόμα 4 κόμματα μαζί της πετυχαίνοντας το στόχο της.

Στην κατηφόρα που επιλέξατε να πορευτείτε ΔΕΝ πρόκειται να σας ακολουθήσουμε, ούτε όμως πρόκειται να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην προσβολή της ενδοξότερης περιόδου στην πρόσφατη Κυπριακή Ιστορία.

  • Μετά τις αντιδράσεις κάποιοι προσπαθούν έντεχνα να αναδιπλωθούν, λέγοντας ότι τιμούν τους Ήρωες της εποποιΐας 55-59 όχι όμως τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή.

Κάτι τέτοιο φυσικά είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον.

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ είναι ταυτόσημος  με τον Θρυλικό Διγενή.

Πώς γίνεται άλλωστε από την μια να διακηρύττεις ότι σέβεσαι όσους θυσιάστηκαν και από την άλλη υβρίζεις τον Αρχηγό του Γρηγόρη Αυξεντίου του Κυριάκου Μάτση, του Ευαγόρα Παλλικαρίδη και τόσων άλλων που έπεσαν στον βωμό της λευτεριάς και της ένωσης με τον υπόλοιπο Εθνικό Κορμό;

Ανάξιος Κάθε Τιμής, λοιπόν,

  • Αυτός για τον οποίο η DAILY MAIL έγραφε: « Ο Διγενής μεταξύ των μεγαλύτερων ανταρτών ηγετών όλων των εποχών.

Ο Έλληνας Αξιωματικός που ο Φιντέλ Κάστρο θαύμαζε γράφοντας μάλιστα σε σχετική επιστολή: «Συνταγματάρχα ο αγώνας σου με έχει γοητεύσει  και μαζί χρησιμεύει ως παράδειγμα και για την ελευθερία της δικής μου Πατρίδας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια»

Ο Άνθρωπος, που αυτό το σώμα με απόφαση του ημερομηνίας 31 Ιανουαρίου 1974 τον ανακηρύσσει σε «Άξιο Τέκνο της Πατρίδας».

Σταματήστε να κυνηγάτε φαντάσματα για μικροπολιτικά συμφέροντα. Η χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο εθνικού αφανισμού.

40.000  Τούρκοι στρατιώτες παραμονεύουν για να εξαπολύσουν τον τρίτο Αττίλα. Χρειάζεται αρραγές εσωτερικό μέτωπο μπροστά στην Τουρκική επεκτατικότητα.

Εις ότι μας αφορά ξεκαθαρίζω  χωρίς αστερίσκους πως ο εχθρός βρίσκεται απέναντι”