Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του κινήματος εκδήλωση στα κατάμεστα πολιτικά Γραφεία της Ε.Ο. Λεμεσού, από το Ιστορικό ερευνητή Ανδρέα Μακρίδη για την διαχρονική παρουσία του Ελληνισμού στην Κύπρο και τις προσπάθειες των Βρετανών για αφελληνισμό του νησιού.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Επαρχιακός Επικεφαλής Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στα τεκταινόμενα, ενώ καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Μακρίδη για την παρουσία του στα Πολιτικά Γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος της Επιτροπής Παιδείας του ΕΛΑΜ, Γιάννος Φλουρή, έκανε μια σύντομη εισαγωγή, παρουσιάζοντας το θέμα της ομιλίας.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο ιστορικός ερευνητής, κ. Ανδρέας Μακρίδης, ο οποίος  σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ανέλυσε με τεκμήρια την παρουσία του Ελληνισμού στο νησί από αρχαιοτάτους χρόνους. Παράλληλα ανέλυσε την πολιτική που ασκούν διαχρονικά οι Βρετανοί στο νησί, που μοναδικό σκοπό έχει τον αφελληνισμό της Κύπρου.

Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε διάλογος, με τους παρευρισκόμενους να κάνουν αρκετές ερωτήσεις στον κ. Μακρίδη, ο οποίος κλείνοντας συνεχάρη το ΕΛΑΜ για τον δίκαιο αγώνα που διεξάγει για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική, όπως το προστάζει η Ιστορία μας.