Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για σύσταση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μετά τις «εκλογές» στη βόρειο Κύπρο (όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα)» προτίθεται να συγκαλέσει «ξανά τους πέντε βασικούς εταίρους – τις εγγυήτριες δυνάμεις και τις δύο κοινότητες» και επίσης να ξαναρχίσει τον «διάλογο με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων», σε συνέχεια του δείπνου που οργάνωσε στο Βερολίνο, πριν από λίγους μήνες.

Για την καθιέρωση και νομιμοποίηση της πενταμερούς διάσκεψης, που υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν φταίει κανείς διεθνής παράγοντας, αλλά τα τραγικά και παιδαριώδη λάθη της Κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή δεν είναι άμοιρα ευθυνών ούτε τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, τα οποία να θυμίσουμε ότι στο βωμό των πολυτελών διακοπών στα ελβετικά θέρετρα, όχι μόνο δεν αντέδρασαν στην αποδοχή της πενταμερούς, αλλά εν μια νυκτί μετατράπηκαν σε συνοδοιπόροι και συνταξιδιώτες της Κυβέρνησης, δίνοντας την ουσιαστική τους συγκατάθεση στην νέα εθνική υποχώρηση που αναβαθμίζει το κατοχικό παράνομο καθεστώς στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)