Η τροπολογία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, αφορούσε την διαγραφή των κονδυλίων για την προβολή τουρκοκυπριακών προγραμμάτων από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ).

Στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης ανέφερε ότι αυτά τα προγράμματα στέλνουν λανθασμένα μηνύματα, παρουσιάζοντας το Κυπριακό ως μια δικοινοτική διαφορά, κάτι που ως Κίνημά μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Για εμάς, που δεν έχουμε ξεχάσει, συνεχίζουμε να τονίζουμε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Με την τροπολογία μας, ξεκαθάρισε, ότι έχουμε στόχο να στείλουμε μήνυμα ως Βουλή των Αντιπροσώπων, προς τους Τουρκοκύπριους και την στάση που τήρησαν σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακό ΑΟΖ, ότι δεν μπορούν να έχουν δύο πόρτες ανοικτές. Είναι καιρός να επιλέξουν, αν θέλουν να ζουν σε μια στην Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή στο δικτατορικό καθεστώς της Τουρκίας και του σουλτάνου Ερντογάν.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια μπορούν κάλλιστα να δοθούν σε προγράμματα που θα καλλιεργούν το Εθνικό Φρόνημα στον λαό μας και όχι σε εκπομπές δικοινοτικού χαρακτήρα, που δεν προσφέρουν τίποτα.

Στο σύνολο τους, όλοι οι Βουλευτές, πλην των δύο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) καταψήφισαν την συγκεκριμένη τροπολογία.