Πράγματα και θαύματα στην κυπριακή φοιτητική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΦΕΚ Η.Β. η αριστερή φοιτητική παράταξη, Προοδευτική Ηνωμένου Βασιλείου, κατηγορείται από τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις για εμπλοκή της σε οικονομικό σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα το όλο ζήτημα αφορά την εκτύπωση εκλογικών ψηφοδελτίων και καρτών εγγραφής των μελών της ΕΦΕΚ. Κάθε χρόνο η Προοδευτική, αναλάμβανε σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση αυτό το κομμάτι της διαδικασίας των φοιτητικών εκλογών. Φέτος οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι υποψίες

Ωστόσο η υψηλή προσφορά (2200 στερλίνες) που έφερε η Προοδευτική φέτος, κίνησε τις υποψίες των υπόλοιπων φοιτητών οι οποίοι σε έρευνα τους για φθηνότερη προσφορά, ανακάλυψαν ότι σε άλλα εκτυπωτικά κέντρα το κόστος δεν θα υπερέβαινε τις 500 στερλίνες.

“Αυτό το γεγονός ήγειρε υποψίες για ποιο λόγο ακριβώς η συγκεκριμένη προσφορά που μας παρουσίασε η Προοδευτική, ήταν τόσο ψηλή. Ακολούθως επικοινωνήσαμε με την εφημερίδα «Παροικιακή», από την οποία έλαβε την προσφορά η Προοδευτική, και χωρίς να αναφέρουμε την ιδιότητα μας ως μέλη της ΕΦΕΚ, ρωτήσαμε πόσο κοστίζει η εκτύπωση ίδιας ποσότητας και ιδίων προδιαγραφών ψηφοδελτίων και καρτών εγγραφής. Με έκπληξή μας η γραπτή προσφορά που λάβαμε από την εφημερίδα Παροικιακή, περιορίζεται στις 1,200 στερλίνες δηλαδή 1000 λίρες λιγότερες από την προσφορά που μας παρουσίασε η Προοδευτική”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Αυτόματα δημιουργήθηκαν υποψίες για αισχροκέρδεια είτε από την Παροικιακή είτε από την Προοδευτική Η.Β., υποψίες οι οποίες τέθηκαν ενώπιον του εκπροσώπου της Προοδευτικής σε συνεδρία της 15ης Φεβρουαρίου. Αυτός με τη σειρά του έριξε την ευθύνη στην Παροικιακή και συγκεκριμένα στον τυπογράφο εν ενόματι Μάικλ, ο οποίος όπως είπε έδωσε την προσφορά των 2200 στερλινών.

Αλαλούμ

“Την επόμενη μέρα το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Κ. επικοινώνησε επισήμως με την εφημερίδα Παροικιακή ζητώντας εξηγήσεις. Η Παροικιακή όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι η σωστή προσφορά ήταν αυτή των 1200 στερλινών, αλλά μας ενημέρωσε παράλληλα, ότι ακόμα δεν έχει λάβει τα χρήματα για τις εκτυπώσεις των περσινών εκλογών από την Προοδευτική. Ειρήσθω εν παρόδω, τα χρήματα για τις περσινές εκτυπώσεις έχουν δοθεί στην Προοδευτική από την Ε.Φ.Ε.Κ. Η.Β. για μεταφορά στον λογαριασμό της Παροικιακής εδώ και ένα χρόνο”, αναφέρει η ανακοίνωση. 

ΠΗΓΗ