Τα προφανή είπε ο διευθυντής της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών Κατά της Τρομοκρατίας, Ζαν-Πολ Λαμπόρντ, μιλώντας στους δημοσιογράφους ως αποτίμηση της συναντήσεώς του με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Όπως τόνισε, η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη φέτος με ένα κύμα τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από την Συρία και το Ιράκ που είναι περισσότερο επικίνδυνοι μιας και είναι πιο εμπειροπόλεμοι. Ο λόγος της πλημμυρίδας αυτής είναι η διαφαινόμενη ήττα του Ισλαμικού Χαλιφάτου, που τους αναγκάζει να μεταφέρουν την πολεμική τους εντός της Ευρώπης.

«Παρά την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών θα υπάρξει ένας αριθμός ξένων τρομοκρατών που πιθανότατα θα κατορθώσουν να περάσουν τα σύνορα, κατά την επιστροφή τους σε αυτές τις χώρες, κυρίως μέσω των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων», είπε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας σε απλά λόγια ότι το αυξανόμενο κύμα «προσφύγων» θα φέρει για άλλη μία φορά μαζί του τζιχαντιστές και εκατόμβες νεκρών.

Αυτό που υπονόησε, αλλά δεν μπορούσε να πει, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, ο διευθυντής της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών Κατά της Τρομοκρατίας είναι ότι τα μόνα κράτη που είναι πραγματικά ασφαλή από αυτή την απειλή είναι τα κράτη που φυλάνε σοβαρά τα σύνορά τους. Αντιθέτως τα «ξέφραγα αμπέλια», όπως είναι η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα θα γίνουν στόχος πολύνεκρων επιθέσεων από τους τρελούς του Αλλάχ.

Διαβάστε επίσης: Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου οι μαχαιροβγάλτες που συνελήφθησαν στην Κομοτηνή

ΠΗΓΗ