«Στόχος του ΕΛΑΜ για τις επερχόμενες εκλογές είναι η είσοδος στη Βουλή», δηλώνει στο Sigmalive o Πρόεδρος του κόμματος Χρίστος Χρίστου. «Με αυτό τον τρόπο» προσθέτει, «θα αποκτήσουμε και θεσμικό ρόλο».

Αναφέρει ότι «η αύξηση του εκλογικού μέτρου είχε ως στόχο την ανακοπή της ανόδου του ΕΛΑΜ, όμως έχουμε τις δυνάμεις για είσοδο στο Κοινοβούλιο».

Ο Χρίστος Χρίστου δηλώνει ότι το ΕΛΑΜ προσπαθεί να προσεγγίσει τον κόσμο μέσα από εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, εξαιτίας, όπως αναφέρει, «του αποκλεισμού του κόμματος από τα Μέσα Ενημέρωσης».

«Το ΕΛΑΜ συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο και την περίοδο των εορτών μοιράσαμε τρόφιμα σε οικογένειες Ε/κ από όλες τις επαρχίες που δεινοπαθούν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης», αναφέρει ο Χρίστος Χρίστου. Καλεί, επίσης, τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία, όπως λέγει, λαμβάνουν την κρατική χορηγία να αναπτύξουν κι αυτά φιλανθρωπικό έργο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, η ατζέντα του κόμματος σε αυτή την προεκλογική περίοδο περιλαμβάνει Κυπριακό, Οικονομία-Δικαιοσύνη και Ανεργία.

Κυπριακό: «Πάγια θέση του ΕΛΑΜ είναι ότι η λύση Ομοσπονδίας είναι λάθος. Πρέπει να κατευθυνθούμε στην πορεία λύσης του ενιαίου κράτους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δικαιώσουμε τους εισβολείς και κατακτητές μας».

Οικονομία-Δικαιοσύνη: «Ακούμε για σκάνδαλα χωρίς να βλέπουμε πραγματική τιμωρία. Το πρώτο πράγμα που θα προτείνουμε όταν μπούμε στη Βουλή είναι η σύσταση ελεγκτικής επιτροπής για να ελέγξει πού χρωστούμε από πότε χρωστούμε και γιατί χρωστούμε. Κατά δεύτερο ζητούμε άμεση τιμωρία ενόχων με φυλάκιση και δέσμευση περιουσιών. Τα λεφτά που κλάπηκαν από το Δημόσιο πρέπει να επιστραφούν».

Απασχόληση / Ανεργία: «Η ανεργία δεν λύνεται με ευχολόγια. Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα βάσει νομοθεσίας».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται παλιά στελέχη του κόμματος και άτομα που εντάχθηκαν πρόσφατα.

Μέχρι στιγμής, τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» ανά επαρχία είναι τα εξής:

Λευκωσία

– Χρίστος Χρίστου – Επικεφαλής ψηφοδελτίου – Πρόεδρος ΕΛΑΜ

– Γεάδης Γεάδη – Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΜ

– Πέτρος Κουντουρέσιης – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΕΛΑΜ – Διευθυντής ιδιωτικής επιχείρησης

– Ανδρέας Γιαλλουρίδης – Στέλεχος ΕΛΑΜ – Επιστημονικός Συνεργάτης Ευρωκοινοβουλίου

– Άγγελος Ιωάννου – Δικηγόρος

– Αλέξανδρος Κρητικός – Πολιτικός επιστήμονας

– Απόστολος Αποστόλου

– Αρτέμης Χατζηπαναγή – Επιχειρηματίας

Λεμεσός

– Στέλιος Νεάρχου – Επαρχιακός ΕΛΑΜ Λεμεσού

– Ανδρέας Ανδρέου (Γεράσας) – Στέλεχος ΕΛΑΜ – Υπάλληλος ΑΗΚ

– Χαράλαμπος Νικολάου – Μουσικός

– Ανδρέας Γεωργίου

Λάρνακα

– Μαρία Ιεροδιακόνου – Στέλεχος ΕΛΑΜ – Ιδιωτικός Υπάλληλος

– Δέσποινα Κασάπη – Πολύτεκνη – οικοκυρά

Πάφος

– Μάριος Βασιλείου – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΕΛΑΜ – Διευθυντής Ξενοδοχείου

– Μιχαλάκης Μιχαήλ – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΕΛΑΜ – Διευθύνων σύμβουλος σε ιδιωτική εταιρεία

– Άννα Παπαντωνίου – Εκπαιδευτικός

Αμμόχωστος

– Λίνος Παπαγιάννης – Επαρχιακός ΕΛΑΜ Αμμοχώστου – Διευθυντής ιδιωτικής επιχείρησης

– Μιχαήλ Κουρτής – Φιλόλογος

Κερύνεια

– Αλέξης Πιτσιλλίδης – Στέλεχος ΕΛΑΜ – Φυσιοθεραπευτής

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο συνεχίζει την αξιολόγηση προσωπικοτήτων για καταρτισμό των ψηφοδελτίων του σε κάθε επαρχία. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Η παρουσίαση των υποψηφίων του ΕΛΑΜ θα γίνει σε διάσκεψη Τύπου.   ΠΗΓΗ