Σε διάφορα σημεία του Πορίσματος επαναλαμβάνεται ότι «Τα κόμματα ήταν μέρος της σάρκας του Συνεργατισμού από την αρχή», με ιδιαίτερη έμφαση να δίδεται στο γεγονός ότι όλες οι επιτροπείες των ΣΠΙ εκλέγονταν με βάση κομματικά ψηφοδέλτια και ελέγχονταν από τα κόμματα και τις παρατάξεις τους.

Ενδεικτική είναι η κοινή ανακοίνωση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ το 2009, με την οποία υποδεικνύουν στα μέλη του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου, ποια πρόσωπα να ψηφίσουν για την ανάδειξη των μελών της επιτροπείας.

Oι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και αποτυπώνουν το πασιφανές, αυτό που MONO το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από του βήματος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόλμησε να πει, ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ.

Τα πιο πάνω εξηγούν την συμπεριφορά των «χρήσιμων ηλιθίων του συστήματος», που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα μεγάλα σκάνδαλα, κάνοντας πλάτες στην ασυδοσία, συγκαλύπτοντας την διαφθορά, προσπαθώντας να αποκρύψουν το φαγοπότι και το πλιάτσικο των πολιτικών κομμάτων που στήθηκε στον Συνεργατισμό.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)