Χειμαρρώδης ήταν ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη στην πρωινή εκπομπή του Σίγμα στην οποία ήταν φιλοξενούμενος, με θέμα τα επεισόδια στην Χλώρακα από πλευράς Σύρων και γενικότερα για το Μεταναστευτικό.

Ο συναγωνιστής θύμισε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή της Χλώρακας οι λαθρομετανάστες δημιούργησαν πολλές φορές προβλήματα και αδικήματα, όπως και σε άλλες περιοχές στην ελεύθερη Κύπρο, υπενθυμίζοντας μερικά από όσα δημιούργησαν στο πρόσφατο παρελθόν και παλαιότερα.

Δεν ήταν μέλη μας, απάντησε ο Γεάδης Γεάδη, όσοι ήταν στα επεισόδια, τα οποία άρχισαν και προκάλεσαν Σύροι.

Δυστυχώς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δικηγορικά γραφεία και κυρίως το ΑΚΕΛ (αλλά και άλλοι), δίνουν κάλυψη στους λαθρομετανάστες και η δικαιοσύνη επιβάλλει να τιμωρηθούν και αυτοί μαζί με όσους παράνομους ξένους είτε προέβησαν σε εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε προέβησαν σε αδικήματα.

Η Επιτροπή Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής της οποίας προεδρεύει το ΕΛΑΜ, έχει προβεί σε αποκαλύψεις, έχει εισηγηθεί μέτρα, άκουσε όλους τους αρμόδιους φορείς, και επισκέφθηκε όλες τις γκετοποιημένες από λαθρομετανάστες περιοχές. Σημαντική δε, είναι και η συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν στην Επιτροπή, εκτός από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ και αυτό λέει πολλά. Αυτά ως απάντηση όταν ο συναγωνιστής ερωτήθηκε για τις επικρίσεις από πλευράς ΑΚΕΛ εναντίον της Επιτροπής.

Ηθικοί αυτουργοί όλων αυτών (επεισοδίων και παρανομιών) είναι ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ καλύπτουν τους λαθρομετανάστες και καταψηφίζουν στην βουλή τις προτάσεις του ΕΛΑΜ για αντιμετώπιση της κατάστασης και αποκοπής των επιδομάτων τους.

Μιλώντας γενικότερα για το Μεταναστευτικό, ο Γεάδης Γεάδη επανέλαβε μερικές από τις προτάσεις μας για το Μεταναστευτικό:

  • Δημιουργία ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
  • ΑΝΑΣΤΟΛΗ των ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ χορήγησης ασύλου
  • ΚΛΕΙΣΙΜΟ όλων των οδοφραγμάτων, με αυστηρότατη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και της γραμμής αντιπαράταξης
  • Δημιουργία ΚΛΕΙΣΤΩΝ κέντρων φιλοξενίας σε τρίτες χώρες
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ όσων βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και όσων δεν σέβονται την φιλοξενία της πατρίδας μας
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΟΠΗ των κονδυλιών που προέρχονται από τους φορολογούμενους πολίτες για το μεταναστευτικό
  • ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ αδειών πολιτικού ασύλου και καθεστώτων συμπληρωματικής προστασίας, όταν οι συνθήκες των δικαιολογούν
  • Αυστηρές ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ και ΦΥΛΑΚΙΣΗ σε διακινητές λαθρομεταναστών, όπως επίσης σε δικηγορικά γραφεία και ΜΚΟ που εμπλέκονται σε αυτά τα κυκλώματα
  • ΣΥΧΝΕΣ και ΑΥΣΤΗΡΕΣ αστυνομικές περιπολίες, με αυξημένη παρουσία, σε περιοχές που έχουν γκετοποιηθεί
  • Ουσιαστική ΕΝΙΣΧΥΣΗ και πραγματική ΣΤΗΡΙΞΗ της αστυνομίας από το Κράτος, με νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις