Εναντίον της συζήτησης για την τούρκικη προκλητικότητα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη τάχθηκε η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είχε συναντήσει τον ηγέτη των σοσιαλιστών ο οποίος είχε δεσμευτεί (τι μας θυμίζει…) για την παραπομπή των προκλήσεων στην ολομέλεια της Ευρωβουλής.

Από αυτό και μόνο το γεγονός φαίνεται ξεκάθαρα πόσο οι ευρωπαίοι σύμμαχοι των κομμάτων μας λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα της Κύπρου. Δεν ξέρουμε ποιές ήταν οι ακριβείς κοινές συνισταμένες μεταξύ της ΕΔΕΚ και των άλλων σοσιαλιστικών κομμάτων πάντως είμαστε βέβαιοι πως καμία σχέση δεν έχουν με τις κυπριακές επιδιώξεις. Ίσως να είδαν στους εαυτούς τους ένα νέο Μπέρνσταϊν ή γοητεύτηκαν από τις “άκραιφνες” θέσεις της σοσιαλδημοκρατίας. 

Βεβαίως, συνυπολογίζοντας πως το συγκεκριμένο από-κομμα της Κύπρου έχει σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά και λοιπά καρποφόρα δέντρα, κατανοεί και ο πιο αδαής πως πατριωτική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει από αυτούς τους ανθρώπους. 

Καλό είναι κάποιοι να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν ότι ο λαός δεν τους έστειλε στις Βρυξέλλες για ολόχρονες διακοπές, αλλά για να προασπίσουν τα συμφέροντα του ελληνισμού της Κύπρου. Όσοι δεν το κατανοούν καλό είναι να πάνε στα σπίτια τους … αλλά ξεχάσαμε, είναι πολλά τα λεφτά.