Τα ανθελληνικά αισθήματα της αριστεράς στην Κύπρο πλέον έχουν περάσει σε άλλη διάσταση, με τελευταίο κρούσμα τον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και το ιστορικό έκτρωμα που ο ίδιος έγραψε και μάλιστα παρουσίασε την πρώτη έκδοση στα τούρκικα.  Ένα βιβλίο στο οποίο εκφράζει το μένος του προς κάθε τι Ελληνικό, χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τον Αρχηγό της, Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή ως εγκληματία.

Ο σταυραετός του Μαχαιρά Γρηγόρης Αυξεντίου που βροντοφώναξε Μολών Λαβέ και έγινε ολοκαύτωμα στο κρησφύγετό του, ο έφηβος Ευαγόρας που οδηγήθηκε στην αγχόνη ψέλνοντας τον Εθνικό Ύμνο, ο Κυριάκος Μάτσης που φώναξε στους Άγγλους που είχαν περικυκλώσει το κρησφύγετό του «Αν βγω, θα βγω πυροβολώντας», ο σημαιοφόρος Πετράκης Γιάλλουρος που άφησε την τελευταία του πνοή αναφωνώντας «Ζήτω η Ένωσις» και τόσοι άλλοι δεν έγιναν θυσία σε ένα αποτυχημένο αγώνα κ. Χριστόφια. Έδωσαν την ζωή τους για ένα σκοπό ιερό, για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, ένα σκοπό που όμοιοί σου πρόδωσαν τότε και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι σήμερα.

Οι ψυχές των αγωνιστών της ΕΟΚΑ θα γίνουν οι Ερινύες που θα σε κυνηγάνε για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Για εμάς, τους νέους του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), οι ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ αποτελούν φάρος και οδηγός στον δικό μας αγώνα, που κόντρα στις επιθυμίες του κάθε Χριστόφια θα εντατικοποιηθεί για αποκατάσταση της Ιστορικής αλήθειας, με στόχο την Απελευθέρωση της Κύπρου.

Θα κλείσω με τα λόγια του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, του έφηβου ήρωα της ΕΟΚΑ, προς απάντηση του Χριστόφια, ο οποίος με το θάρρος, την αυτοθυσία και την γενναιότητά του αποτελεί πρότυπο για κάθε νέο με Εθνική Συνείδηση:

«Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα».

Πέτρος Αυγουστή

 Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)