Την πεποίθηση ότι, ενώ δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, παρουσιάζεται μια «πραγματικά μοναδική ευκαιρία» για να επιτύχει τελικά η διαδικασία, εκφράζει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην έκθεση για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο γγ του ΟΗΕ στην έκθεση του αναφέρει ότι αποτελεί πεποίθησή του πως η διευθέτηση είναι σήμερα «πιο κοντά από ποτέ» και καλεί τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να διατηρήσουν την υπάρχουσα δυναμική, καθώς «οι συνομιλίες βρίσκονται σε ουσιαστική φάση και εξετάζονται βασικά ζητήματα σε όλα τα κεφάλαια».

Η «μοναδική ευκαιρία» που φέρνει την προδοσία του Κυπριακού Ελληνισμού, την νομιμοποίηση των εισβολέων και την ύβρι έναντι των οστών των Ηρώων και των Αγνοούμενων, στην οποία αναφέρεται ο Μπαν Κι Μουν δεν είναι άλλη από την ταυτόχρονη παρουσία προδοτικών κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και κυβερνήσεων καθαρά επιθετικών και επεκτατικών σε Τουρκία και ψευδοκράτος.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ανα(ν)στασιάδης έφτασε μέχρι του σημείου του αίσχους να απευθύνει ευχές στους κατοίκους της Κύπρου στα τουρκικά (!), ενώ ο Τσίπρας από την πρώτη στιγμή προκρίνει την παραδοσιακή θέση της αριστεράς για προδοσία της Κύπρου είναι κάτι που οι διεθνείς δυνάστες δεν μπορούν να αφήσουν ανεκμετάλλευτο.

Έτσι το σχέδιο Ανάν, το οποίο είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας ο Κυπριακός Ελληνισμός, συντόμως θα αποτελέσει τον πυρήνα μίας αναίσχυντης και προδοτικής λύσεως που θα κλείσει τον κύκλο του αίματος, υπέρ του θύτη και φτύνοντας στους τάφους των θυμάτων.

ΠΗΓΗ