Και ενώ “οι μεν” Αναστασιάδης και Μουσταφά βρίσκονται στο Μοντ Πελεράν στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων ο “δε” ψευδοπρωθυπουργός συνεχίζει να προκαλεί και να δείχνει τον δρόμο της αλαζονείας, της ειρωνίας και του εμπαιγμού της ψευδοκυβέρνησης των κατεχομένων.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός στα κατεχόμενα Χουσεϊν Οζκιουργκούν δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων  ότι οι σχέσεις με την Τουρκία ενδυναμώνονται μέρα με την μέρα και οι Τουρκοκύπριοι ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα. Οι δηλώσεις αυτές δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες ούτε και να μην τονιστούν διότι έγιναν σε μια πολύ κρίσιμη καμπή των συζητήσεων για το κυπριακό.

Μιλώντας στο περιθώριο εγκαινίων τράπεζας στα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκούν είπε ότι οι Τ/Κ πέρασαν ένα δύσκολο δρόμο μέχρι να φθάσουν εδώ και “δεν θα ξεχάσουν τον αγώνα που έδωσαν, το κυρίαρχο κράτος τους και την γη στην οποία τώρα ζουν ελεύθεροι”.

Είπε επίσης προκλητικά ότι οι επενδύσεις αποτελούν σφραγίδα για το ψευδοκράτος και αυτό σημαίνει μονιμότητα και πλούτο για το “κράτος”. Ανέφερε επίσης ότι την Τρίτη θα είναι η 33η επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους και ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους επενδυτές. Τέλος υπογράμμισε ότι η τ/κ πλευρά δεν είναι εναντίον μιας συμφωνίας αλλά δεν πρόκειται να υποταχθούν, εννοώντας ασφαλώς εμάς τους Ελληνοκύπριους.