Αυτή είναι εικόνα σοβαρού κράτους; Επί 42 χρόνια προσπαθούν να λύσουν το κυπριακό και δεν έχουν κατορθώσει όχι μόνο να το λύσουν, αλλά τα αστροπελέκια δεν κατάφεραν να φτιάξουν ούτε ένα κράτος της προκοπής παρόλο ότι είχαν στην διάθεση τους τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

Μετά από την παρετατεμένη ανομβρία είπε μια φορά να βρέξει και η Πυροσβεστική έσπευσε να ανταποκριθεί σε 43 επείγουσες κλήσεις. Εάν είναι ποτέ δυνατόν. Έβρεξε μια ημέρα στα τέλη Νοεμβρίου και πλημμύρισαν οι δρόμοι. Αυτός ο αριθμός είναι επίσημος και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πραγματικά, σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια είναι περιττά. Η εικόνα που αντικρίσαμε χθες πρώτη ημέρα χειμώνα στην ουσία, αποδεικνύει ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά για να επανέλθει το κράτος όπως το κατάντησαν σε κανονικούς ρυθμούς σοβαρού κράτους, που να μπορεί να νιώθει ο πολίτης ότι δικαίως πληρώνει φόρους και δικαίως έχει κάνει τόσες θυσίες τα τελευταία χρόνια. Οι πολίτες είναι εκτός εαυτού. Έχουν πλημμυρίσει τα social media από τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων όπως πλημμύρισαν οι δρόμοι από λάσπες σκουπίδια και τόνους νερού.

Δεν θα αδράξουμε αυτή την ευκαιρία για να ασκήσουμε κριτική και να κάνουμε πολιτική. Εξάλλλου ουδέποτε το Ε.ΛΑ.Μ δεν έμπαινε σε τέτοιες μικροκομματικές σκοπιμότητες. Όμως, οφείλουμε ως πολίτες αυτής της Δημοκρατίας και ως μέλη του Εθνικιστικού Κινήματος να πούμε τις αλήθειες και ταυτόχρονα να ζητήσουμε από τον λαό αυτού του τόπου να επιλέξει σωστά και αυτή την φορά για να κάνουμε την Κύπρο μας ακόμη καλύτερη διότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο παραμένει ένα καθαρό κίνημα και πάντα θα αντιστέκεται σε αυτούς που δεν σέβονται τις θυσίες και τους κόπους των Ελληνοκυπρίων.

Ο λαός τον Μάιο έκανε για πρώτη φορά την μεγάλη του υπέρβαση. Επέλεξε δυο αντιπροσώπους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για το Κοινοβούλιο. Τώρα με τις Δημοτικές Εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε σε κάθε Δήμο σε κάθε Κοινότητα τους εκπροσώπους του Ε.ΛΑ.Μ μπας και μπει επιτέλους μια τάξη σε αυτή την αταξία και την αλόγιστη σπατάλη των τόσων ετών.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Διευθυντής Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ)