Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στη Δερύνεια, αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έδωσε το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο Τιμής και Μνήμης των πεσόντων ηρώων της ΕΟΚΑ 55-59, Δημητράκη Χριστοδούλου, Στυλιανού Λένα και Σωτήρη Τσαγγάρη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, προκαλώντας μεγάλη εντύπωση στους παρευρισκόμενους το γεγονός ότι αναφέρθηκε στην «επανένωση του λαού μας» αλλά και στα «ίσα δικαιώματα με τους συμπατριώτες μας Τουρκο’κύπριους’». Το θράσος του ανιστόρητου Υπουργού έφτασε στη κορύφωση όταν κλείνοντας το λόγο του, αναφέρθηκε στο πόσο περήφανοι θα ήταν οι ήρωες με τους χειρισμούς της κυβέρνηση μας όσον αφορά το Εθνικό μας πρόβλημα, αγνοώντας το ότι οι Ήρωες θυσίασαν την ίδια τους την ζωή για Ένωση Και Μόνο Ένωση, με τη Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα.

Με το πέρας της ομιλίας, συναγωνιστής από την Επαρχιακή Οργάνωση Αμμοχώστου, ενημέρωσε τον Υπουργό ότι «οι Ήρωες σκοτώθηκαν για ένωση και όχι για επανένωση» αλλά ο Υπουργός δεν είχε προετοιμαστεί για αυτού του είδους συζητήσεις πέραν από τα γνωστά κολακεύματα των ευνοούμενών «αυλικών» του, γι’ αυτό έμεινε άναυδος από την αντίδραση.

Προβληματισμό δεν προκαλούν τα λεγόμενα του εκπροσώπου ενός, έτσι και αλλιώς ξεπουλημένου αποκόμματος και τουρκοπροσκυνημένης κυβερνήσεως, αλλά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είναι Υπουργός Άμυνας και δυστυχώς, υπάρχει ακόμα λαός που τον εμπιστεύεται, τον ψηφίζει και έχει το θράσος να τον χειροκροτεί στην εκκλησιά, αμαυρώνοντας κατά τον χειρότερο τρόπο τα μνημόσυνα των ηρωομαρτύρων μας.

Στην μνήμη των ηρώων, εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), κατατέθηκε στεφάνι από τον συναγωνιστή και Στέλεχος της Ε.Ο. Αμμοχώστου, Στέφανο.