Μετά από δεκάδες έτη διαίρεσης, υπάρχει στο κυπριακό μία πραγματική ευκαιρία για διαρκή διευθέτηση, η οποία θα επιφέρει θετικά οφέλη σ΄ ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, είπε η Αμερικανίδα βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Αμάντα Σλοτ (Amanda Sloat), μιλώντας χθες στο Πέμπτο Ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, με θέμα την Τουρκία.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι η διευθέτηση του κυπριακού θα προσελκύσει επενδύσεις, θα επιταχύνει την ανάπτυξη, την αύξηση της απασχόλησης και θα επεκτείνει την καινοτομία σε διάφορους τομείς, από τις κατασκευές και την ενέργεια, μέχρι τον τουρισμό και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

« Μετά από δεκαετίες διαίρεσης, υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία για μια μόνιμη διευθέτηση που θα φέρει θετικά οφέλη σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Ενώ κλείνοντας τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην υποστήριξη της υπό την ηγεσία του ΟΗΕ προσπάθειας για επανένωση της νήσου, ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Φαίνεται ξεκάθαρα για πολλοστή φορά ότι η γραμμή για λύση του Κυπριακού, βγαίνει από τις ΗΠΑ και τους διεθνείς πάτρωνες μας. Γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια τόση εμμονή, από τα υποχείρια τους, όλα τα πολιτικά μας κόμματα, με την «λύση» ΔΔΟ.

Δεν θα αναλύσουμε αν μπορεί να υπάρξει ομοσπονδιακό μοντέλο «λύσης», αφού αυτό το πράξαμε πολλές φορές.

Αυτό που θα πούμε είναι ξεκάθαρα το για πιο λόγο οι ΗΠΑ μας αγάπησαν ξαφνικά και ενδιαφέρονται τόσο έντονα με την επίλυση του Κυπριακού. Μα φυσικά η δικαιολογία ακούει στο όνομα Φυσικό Αέριο και οικονομικά οφέλη.

Θέλουν οι ΗΠΑ να ελέγχουν τα οποιαδήποτε οφέλη θα υπάρξουν από την εξόρυξη υδρογονανθράκων, εντάσσοντας το νέο ομόσπονδο κράτος στις χώρες που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής τους.

Όχι μόνο επηρεάζουν σε μια ενδεχόμενη λύση οι ΗΠΑ, αλλά έχουν και έντονη ανάμειξη ούτως ώστε να το λύσουν όπως – όπως για τα δικά τους συμφέροντα. Υπάλληλοι τους οι πολιτικάντηδες μας, κάθε απόχρωσης, που σαν πιστοί στρατιώτες εκτελούν διαταγές προσπαθώντας να πείσουν τον λαό για την ωφέλεια μιας λύσης «MADEINUSA», με το αζημίωτο φυσικά.