Μέσω οδοφραγμάτων φέρεται να μετέβηκε στα κατεχόμενα ο Νορβηγός που απήγαγε την τετράχονη Μαρί-Ελένη, σύμφωνα με πληροφορίες. Ασφαλώς και η έρευνα βρίσκεται στα σκαριά, όμως, από ότι όλα έδειξαν όλες αυτές τις 15 ημέρες τόσο ο Νορβηγός όσο και η μικρή δεν εντοπίστηκαν στις ελεύθερες περιοχές και έτσι οι έρευνες θα συνεχιστούν στα κατεχόμενα.

Κάποιοι προσπαθούν να μας χαρακτηρίσουν γραφικούς όσον αφορά σε ατάκες περί κλεισίματος των οδοφραγμάτων. Και όμως, κάθε φορά μα κάθε φορά τους αποστομώνουμε ή εάν θέλετε καλύτερα οι εξελίξεις αποστομώνουν από μόνες τους αυτούς που εσκεμμένα επιδιώκουν να μην γίνεται καθόλου λόγος για το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Όσοι παρακολουθούν τα αστυνομικά δελτία αντιλαμβάνονται πλήρως τις πάγιες θέσεις μας γύρω από το αίτημά μας να κλείσουν τα οδοφράγματα και μάλιστα είναι μια μεγάλη μας απορία τι ελέγχους ασκούν οι αρχές σε όλο αυτό το συνεχές πήγαινε -έλα.

Εκατοντάδες είναι οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τους εγκληματίες που πηγαινόερχονται από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές για να μην αναφερθούμε για τους λαθρομετανάτες που μας έρχονται από την Τουρκία στα κατεχόμενα και από εκεί στις ελεύθερες περιοχές και γενικότερα το μεγάλο παζάρι από επιτηδείους που επιδιώκουν να διοχευτεύσουν διάφορα προιόντα στην αγορά.

Κάποτε το θέμα αυτό θα πρέπει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να το δουν πιο σοβαρά διότι θα είναι πολύ αργά. Η περίπτωση της απαγωγής της τετράχρονης και η φυγή του απαγωγέα μέσω κατεχομένων ανοίγει ξανά το θέμα της ασφάλειας για τους ελληνοκύπριους.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ