Άλλη μια στημένη δικοινοτική εκδήλωση, αυτή τη φορά υπό τον τίτλο “Ενωμένοι Πορευόμαστε για Ειρήνη και Επανένωση” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/11 στα κατεχόμενα, με στόχο να δώσει υπόμνημα στους ”ηγέτες” και στις δύο ”κοινότητες”, ζητώντας άμεση επίλυση του Κυπριακού και επανένωση της νήσου.

Βιάζονται και δεν κρατιούνται απ’ ό,τι φαίνεται κάποιοι για να ζήσουν την πολυπόθητη ψευδολύση και τα οφέλη της που τους έχουν τάξει οι κυβερνώντες… Βλέπετε, όσο πιο πολλές φωνές διαμαρτυρίας ακούγονται, τόσο περισσότερο ενισχύεται και ο σκοπός. Μια πρωτοβουλία που είναι βέβαιο πως στήθηκε από το κατοχικό καθεστώς ως ένα ακόμη επικοινωνιακό παίγνιο, για να προκαλέσει εντυπώσεις, εκτελεσθείσα από τις έμμισθες μαριονέτες του και παρασέρνοντας ξωπίσω τους και μια χούφτα δικούς μας ανεγκέφαλους που κόπτονται για μια δήθεν ειρηνική συμβίωση με τους τούρκους ”αδερφούς” τους.

Οι εν λόγω συμμετέχοντες λοιπόν, περί τα 200 άτομα, κρατώντας πανό που ανέγραφαν “Λύση ΤΏΡΑ” και “Ομόσπονδη Κύπρος” κι ενώ τραγουδούσαν τραγούδια για την ειρήνη, κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του ψευδοηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε μαζί του. Εκ μέρους της αντιπροσωπείας, ο Σενέρ Ελσίλ, Γ.Γ. της Συντεχνίας τουρκο”κυπρίων” δασκάλων, που πρόσφατα μας έκαναν και υποδείξεις για την Παιδεία μας, ανέφερε στον Ακιντζί, εμφανώς παινεύοντάς τον, ότι με την εκλογή του έχει δοθεί ελπίδα για ειρήνη στο Κυπριακό, τονίζοντας την ανάγκη επανένωσης του νησιού και τη δημιουργία ειρήνης σε μια ομόσπονδη Κύπρο, που θα είναι παράδειγμα για τη γύρω περιοχή αλλά και για όλον τον κόσμο.  

Από πλευράς του, ο κατοχικός ηγέτης, σύμφωνα πάντα με τον τ/”κ” τύπο, ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος προς το στόχο αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί και εμπόδια να υπερπηδηθούν. Ωστόσο, σημείωσε, η εικόνα των διαπραγματεύσεων δεν είναι σκοτεινή και υπάρχουν λόγοι για να είναι οι ίδιοι τους αισιόδοξοι. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με επιτυχία και θα επιτευχθεί μια διζωνική, δικοινοτική ομόσπονδη δομή στη βάση της πολιτικής ισότητας, των αρχών της ΕΕ και των παραμέτρων των ΗΕ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν η πολιτική θέληση συνεχίσει και οι δύο ”ηγέτες” εργαστούν με την ίδια ταχύτητα που εργάστηκαν μέχρι σήμερα, η λύση μπορεί να επιτευχθεί εντός λίγων μηνών. Ευχήθηκε δε όπως η συμφωνία που θα συναφθεί, να γίνει εξίσου αποδεχτή και από τον κόσμο, ώστε να πει το μεγάλο “ναι” στο δημοψήφισμα. Τέλος, δήλωσε πως μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προσπαθούν να δουν ο ένας τον άλλο ως “συνέταιροι” – κατά την έκφρασή του – που θα ζήσουν σε αυτό το νησί σε ειρήνη καθότι έχουν… μεγάλη ευθύνη στην πλάτη τους για τις επόμενες γενεές. Οι συμμετέχοντες, ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, πορεύθηκαν και προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου επέδωσαν εξίσου το υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος χαιρετίζει θετικά πάντοτε τέτοιες… πρωτοβουλίες.   Φυσικά, ανάλογες εκδηλώσεις θα δούμε όσο περνάει ο καιρός να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και μέσω άλλων φορέων και διαφόρων ΜΚΟ, σε μια ύστατη προσπάθεια να επηρεάσουν εντέχνως την κοινή γνώμη. Μέσα σ΄αυτόν τον εθνικό αναβρασμό, οι επιτήδειοι διεθνιστές έχουν βρει πια τον τρόπο να στήνουν ελεύθερα παγίδες (κοινωνικούς μηχανισμούς) εφαρμόζοντας τη διεφθαρμένη νεοταξίτικη ιδεολογία τους, για να ”αλιεύουν” άβουλα θύματα ως νέους συνεργούς, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Ας είμαστε σε εγρήγορση λοιπόν, γιατί οι καιροί είναι πονηροί. Ο πόλεμος που υφίσταται ο Κυπριακός Ελληνισμός τη δεδομένη στιγμή – με σκοπό τον ακρωτηριασμό του με την κάμψη πρωτίστως του εθνικού φρονήματος – είναι καθαρά ιδεολογικός, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της Εθνικής Αντίστασης από όλους μας!