Στην ίδια πολιτική πλεύση βρίσκεται και το ΑΚΕΛ, διά στόματος του φαντάσματος Δημήτρη Χριστόφια, μαζί με την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερτογάν κατά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού και οι δύο πλευρές σε διάστημα λίγων ημερών προέβησαν στις ίδιες δηλώσεις τις οποίες παραθέτουμε πιο κάτω.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερτογάν δήλωσε ότι, «Θα υπάρξει πρόοδος αν ξεμπλέξει ο Αναστασιάδης με τους ακραίους και την εκκλησία».

Ακολούθως ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμερικανοκομμουνιστής Δημήτρης Χριστόφιας, μετά από την πάροδο μόλις μιας ημέρας δήλωσε ότι «οι εθνικιστές δεν επιτρέπουν την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό».

Μέσα από τις δύο δηλώσεις φαίνεται ξεκάθαρα ποια είναι η μοναδική φωνή αντίστασης στο μαρτυρικό μας νησί ενάντια στα υποχθόνια σχέδια κάποιων για να ξεπουλήσουν την Κύπρο μας με διάφορες ΔΗΘΕΝ λύσεις Ομοσπονδίας. Η μοναδική τροχοπέδη ακούει στο όνομα Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και τρανή απόδειξη αυτού οι κοινές δηλώσεις εχθρών και «φίλων».

Οι πιο πάνω δηλώσεις αποτελούν τίτλο τιμής αφού το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα είναι το μόνο που προκαλεί προβλήματα χωρίς καν να συμμετέχει στο κοινοβούλιο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν οι Έλληνες Εθνικιστές θα έχουν θέση στα έδρανα της Βουλής.

Όσο για τους ξεπεσμένους ΑΚΕΛικούς, που δεν αποτελεί για αυτούς πρόβλημα η παράνομη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας, ούτε το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, ούτε η παρουσία στρατευμάτων του Αττίλα στο νησί, αλλά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επειδή δεν συγκαταθέτει με τον εχθρό σε σχέδιο που να ξεπουλά την πατρίδα μας, ένα έχουμε να τους πούμε. Ο φίλος του εχθρού μου είναι και αυτός εχθρός μου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση για την προάσπιση των πατρογονικών του εστιών. Καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό να ενταχθεί στις γραμμές της μοναδικής αποδεδειγμένα φωνής αντίστασης για να μεγαλώσουμε το πρόβλημα σε εχθρούς και «φίλους».

Όλα τα κόμματα έχουν συμπράξει με την Τουρκία και τα κατεχόμενα και βάλλουν κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Ακόμη και έτσι, μόνοι εναντίων όλων συνεχίζουμε τον αγώνα για την πλήρη δικαίωση του αγώνα μας για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των κατεχόμενων εδαφών μας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)