Με πρωτοβουλία της Ε.Ο. Πάφου, στελέχη και μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και του Μετώπου Νεολαίας μετέβησαν στα παράλια της Κισσόνεργας, όπου αντικατέστησαν την Ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη, στο σημείο όπου έκανε απόβαση το αρματαγωγό “Λέσβος” τον Ιούλιο του 1974.

Ο εν λόγω ιστός, ύψους 32 μέτρων, έχει τοποθετηθεί στη περιοχή ως ελάχιστος φόρος τιμής στον πλωτάρχη Ελευθέριο Χανδρινό και τους λεβέντες του αρματαγωγού “Λέσβος” που τον Ιούλιο του 1974, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής και ενώ πραγματοποιούσαν δρομολόγιο αντικατάστασης των ένδοξων ανδρών της ΕΛΔΥΚ, προσέγγισε αυτόβουλα την περιοχή και βομβάρδισε τον τουρκικό θύλακα του Μούτταλου, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στον εχθρό.

Στη Κύπρο του 2019, της εθνικής παρακμής και του ξεπεσμού, οι περήφανοι ΕΛΑΜίτες και ΕΛΑΜίτισσες με αντίστοιχες ενέργειες δίνουν όρκο τιμής και αγώνα, υψώνοντας τα εθνικά μας σύμβολα και κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της Απελευθέρωσης της κατεχόμενης πατρίδας μας και ευημερίας του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του.