Στον Ιερό ναό Αγίου Στυλιανού στο Συνοικισμό Άσπρες στο Στρόβολο, τελέστηκε η κηδεία ακόμη ενός ήρωα, στρατιώτη του 231 τάγματος πεζικού, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 21 Ιουλίου του 1974 στο χωρίο Πιλέρι.

Οι στιγμές λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή συγκλονιστικές, που σου έκοβαν την ανάσα, ενώ οι μαρτυρίες από τους συναγωνιστές του που τον είδαν να πέφτει δίπλα τους, συνταρακτικές.

Δυστυχώς όμως, δεν κατάφεραν μέσα στο χάος της μάχης, να πάρουν την σωρό του ήρωα. Λίγα χρόνια μετά, τα οστά του βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο του DNA.

Δεν έλειψαν όμως και οι επαγγελματίες των μνημοσύνων, οι χαρτογιακάδες πολιτικάντηδες, που ανήγαγαν τα μνημόσυνα σε επιχείρηση. Βάζοντας το καλό τους κοστούμι και το δήθεν περίλυπο προσωπείο προσέτρεξαν στον ναό δήθεν να τιμήσουν τον ήρωα. Πρώτοι – πρώτοι έτρεξαν να καταθέσουν στεφάνι και με σκυφτό κεφάλι, δήθεν από σεβασμό και θλίψη προς τον ήρωα, στέκονταν οι μικροπρεπείς αυτοί άνθρωποι μπροστά από την σωρό του ήρωα.

Μόλις έσβησαν τα φώτα από τις κάμερες και τελείωσαν τα λίγα λεπτά δημοσιότητας, πήραν τα μπογαλάκια τους και το πανάκριβο αμάξι τους και έφυγαν.

Στεφάνι εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος μας, Γεάδης Γεάδη.

Στην τελευταία κατοικία του ήρωα, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ακολούθησαν οι συγγενείς, οι συναγωνιστές του ήρωα και μια δράκα νέων ανθρώπων. Τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Εκεί σε μια σεμνή τελετή δόθηκε το ύστατο χαίρε στον ήρωα, από αυτούς που ξέρουν πραγματικά να τον τιμούν.

Aξίζει να σημειωθεί ότι για την ταφή της σωρού του ήρωα εργάστηκαν μαζί οι συναγωνιστές του ήρωα και τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), με τους συγγενείς να δείχνουν ιδιαίτερη εκτίμηση προς το πρόσωπο μας.

IMG 1037 5f37f

IMG 0888 d8a80

IMG 0886 2361e