Τελείωσε και η πολυδιαφημιζόμενη και πολυαναμενόμενη διεθνής διάσκεψη, που τελικά ήταν πενταμερής, παρά τις όποιες προσπάθειες με ψευδείς δηλώσεις να πείσουν τον λαό περί αντιθέτου.

Τρία ήταν τα αποτελέσματα που εξάχθηκαν από την συγκεκριμένη διάσκεψη. Πρώτον, ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος, παραμένουν αδιάλλακτοι στην παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και εγγυήσεων. Δεύτερο, η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμιση του ηγέτη της κατοχής, σε επίπεδο αρχηγού κράτους. Και τρίτο και πιο σημαντικό από όλα, η αποδοχή για παραχώρηση δια παντός εδαφών της πατρίδας μας υπό τ/κ διοίκηση.

Η κυβέρνηση, μαζί με το ΔΗΣΑΚΕΛ που την στηρίζει ενέδωσαν για ακόμα μια φορά στις τουρκικές αξιώσεις, ενώ οι συνταξιδιώτες που συμπαραστάθηκαν της κυβέρνησης, τρέφοντας ψευδαισθήσεις ότι δίνουν μάχη, έκαναν διακοπές χωρίς να πράξουν απολύτως τίποτα, αντιθέτως ενέδωσαν στο φιάσκο.

Το πλήρωμα του χρόνου και οι εξελίξεις έρχονται να δικαιώσουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για την στάση που κράτησε και να επιβεβαιώσουν για πολλοστή φορά ότι αποτελούμε την μοναδική φωνή αντιομοσπονδιακής αντιπολίτευσης.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)