Είναι πασιφανές μέσα από την ιστορία, πως οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ελληνισμού δεν ήταν τόσο οι ξένοι αλλά ανέκαθεν οι προδότες εντός του. Από τον Εφιάλτη των Θερμοπυλών, φτάσαμε στους Εφιάλτες του σήμερα. Πολλά είναι τα χτυπήματα που δέχεται ο ελληνισμός. Χτυπήματα τα οποία κατά βάση είναι απόρροια εθνοπροδοτικών τάσεων και λανθασμένων πολιτικών, των «ηγετών» του.

Αρχικά λοιπόν θα αναφερθώ στο προ μηνών φιάσκο της κυπριακής βουλής. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2017, το κυπριακό κοινοβούλιο με πρωτεργάτες τα κόμματα του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ εκτελώντας πιστά τις εντολές του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, προχώρησαν στην (ν)τροποποίηση της πρότασης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) για ολιγόλεπτη αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα στα σχολεία. Μια απόφαση που κατέστησε σαφές ότι οι επιθυμίες του ψευδοηγέτη αποτελούν διαταγή για τη δική μας πολιτική ηγεσία, ενώ ταυτόχρονα φάνηκε πως το όραμα της Ενώσεως με τη μάνα Ελλάδα ενοχλεί αρκετούς.

Ο Ανθελληνισμός που διακρίνει εκάστοτε κυβερνήσεις στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες δεν χωρεί αμφισβήτηση. Οι καταστάσεις όμως έπιασαν πάτο με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας το 2015 από την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Επί αυτής της διακυβέρνησης είδαμε πολλά. Αποκορύφωμα όλων, η πρόσκληση για επίσκεψη του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου. Μια επίσκεψη, συνέπεια της οποίας ήταν να βγει προς τα έξω η χειρότερη εικόνα για την Ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ήταν λες και υποδέχτηκε δουλοπρεπώς, σαν παραδουλεύτρα,  το μεγάλο αφεντικό του. Ο Ερντογάν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, παραθέτοντας τις επεκτατικές του βλέψεις για τα νησιά του Αιγαίου και την Ανατολική Θράκη, εμμένοντας μάλιστα και στην απαίτησή του για αναπροσαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης. Τα τραγικά γεγονότα της επίσκεψης του τούρκου νεοσουλτάνου δεν τελειώνουν εδώ. Κορύφωση στην προσβολή, ήταν η κατάθεση του στεφανιού, επί του οποίου ήταν σχηματισμένη η τουρκική ημισέληνος, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν, άφησε να κλονιστεί η εθνική μας αξιοπρέπεια με τραγικό τρόπο, ενώ επέτρεψε σε έναν υμνητή του σφαγέα του ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ, τον Ταγίπ Ερντογάν, να κάνει επίδειξη ισχύος μέσα στην Ελλάδα.

Μόνες φωνές αντίστασης στην Αθήνα, ενάντια σε αυτή την «επίσκεψη» στάθηκαν ο  Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή και με ειρηνική διαμαρτυρία η αυτόνομη, φοιτητική παράταξη  Αθηνών ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ, δηλώνοντας στον Ερντογάν ότι είναι ανεπιθύμητος. Μάλιστα με ένα εντελώς φασιστικό τρόπο, η αστυνομία, έχοντας εντολές, συνέλαβε τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως οι εθνικά ορθές φωνές στην Ελλάδα του 2017 διώκονται και ποινικοποιούνται μανιωδώς.

Τέλος, αφήνω το θέμα του Κυπριακού ζητήματος. Η κυπριακή κυβέρνηση, εγκλωβισμένη εδώ και 40 χρόνια σε ένα λανθασμένο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού, προβαίνει διαχρονικά σε όλο και περισσότερες εις βάρος της υποχωρήσεις. Κερδισμένη των διαπραγματεύσεων παραμένει η Τουρκία και ο δούρειος ίππος της στην Κύπρο, οι τουρκοκύπριοι. Μια λύση τύπου Ομοσπονδίας και πιο συγκεκριμένα υπό την μορφή της Διζωνικής Δικοινοτικής, θα οδηγήσει την Κύπρο στον γκρεμό, καθιστώντας τον κίνδυνο αφανισμού ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού πιο ορατό από ποτέ.  Μοναδικός πυρήνας αντίστασης κατά της οποιασδήποτε λύσης ομοσπονδιακού τύπου, είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.

Δεν νοείται φιλία ελληνοτουρκική, όσο συνεχίζεται στην Κύπρο η κατοχή. Τονίζουμε ξεκάθαρα ότι δε χαρίζουμε σπιθαμή από τη γη μας στον τούρκο εισβολέα.  Μπορεί οι κυβερνώντες μας να σβήνουν το φως της άγιας μας γης μα να ξέρουν ότι το θεριό ξυπνάει . Θα ‘ρθει μια μέρα που ο ήλιος θα ανατείλει απ’ το Βορρά!

Μάριος Καναρίνης
Μέτωπο Νεολαίας