Τέτοιες ηρωϊκές ενέργειες πρέπει να βραβεύονται διότι τέτοια “παλικάρια” όπως αυτά με τα σπρέι δεν μπορεί να βγάλει ξανά αυτός ο τόπος. Πρέπει να τους συγχαίρουν οι φίλοι τους και να τους χαίρονται οι γονείς τους που, κατάφεραν άκουσον-άκουσον να γράψουν στο άγάλμα του ήρωα Φώτη Πίττα για Φασισμό. Μπράβο τους! Πρέπει να καμαρώνουν για αυτή την ηρωϊκή τους πράξη. Εάν είναι να μας πουν και τα ονόματά τους όταν φύγουν από αυτό τον κόσμο να τους κάνουμε ανδριάντες για να τους τιμήσουμε που κατόρθωσαν να βεβηλώσουν το άγαλμα του Δάσκαλου ΉΡΩΑ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ, που έπεσε μαχόμενος για την Ελευθερία της Πατρίδας μας σε ηλικία μόλις 23 ετών για να μπορούν οι σημερινοί ¨λεβέντες¨ να παίρνουν ένα σπρέι και να γράφουν την λέξη φασισμός.

Μακάρι να τους είχαμε μπροστά μας. Προς Θεού όχι μην πάει ο νους σας στο κακό!!! Απλά για να μας πούν οι ατσίδες με τα σπρέι πώς συνέδεσαν το όνομα του Φώτη Πίττα με τον Φασισμό. Ας μας λύσουν αυτή την απορία έστω. Να αντιληφθούμε και εμείς, αλλά και οι Κυβερνώντες μας πώς κατάντησαν την σημερινή νεολαία. Διότι εμείς εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Ιδού και τα αποτελέσματα. Αυτοί όλοι που μας Κυβέρνησαν ξέρουν σε τι χάλια μας έχουν οδηγήσει; Αυτά παθαίνουμε όταν αφαιρέσουμε από τα σχολικά μας βιβλία την Ελληνική Ιστορία και προσθέτουμε ποιηματάκια Τουρκοκυπρίων!!!

Έτσι, απλά για τους ανιστόρητους, αλλά και για αυτούς που ξέρουν ιστορία υπενθυμίζουμε ότι στις 30 Αυγούστου 1958, ο Φώτης Πίττας και οι συναγωνιστές του Ανδρέας Κάρυος, Ηλίας Παπακυριακού και Χρήστος Σαμάρας κατόπιν εντολής μετέβησαν στο Λιοπέτρι για να εκπαιδεύσουν τα εκεί μέλη της ΕΟΚΑ. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας απέκλεισαν την περιοχή ισχυρές βρετανικές δυνάμεις. Στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό και να διαφύγουν με αυτοκίνητο, τα μέλη της ΕΟΚΑ ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να καταφύγουν σε έναν αχυρώνα του χωριού.
Στις 2 Σεπτεμβρίου 1958, έπειτα από προδοσίαοι Βρετανοί στρατιώτες κινήθηκαν προς τον αχυρώνα, δέχτηκαν όμως πυρά με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μάχη. Μετά από πολύωρη μάχη και ενώ οι άνδρες της ΕΟΚΑ αρνήθηκαν να παραδοθούν, οι στρατιώτες έβαλαν φωτιά στον αχυρώνα με αποτέλεσμα ο Πίττας και οι συμμαχητές του να σκοτωθούν στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν έξοδο. Κατά τη σύγκρουση, πέραν των μελών της ΕΟΚΑ, σκοτώθηκε ένας Βρετανός στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι άγγλοι στρατιώτες λόγχιζαν τους ήρωες μας ακόμη και όταν αυτοί ξεψύχησαν!!!