Χωρίς καμία έκπληξη ακούσαμε για την επικείμενη συνεργασία μεταξύ ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Μετά την συμπόρευση και την στήριξη της δήθεν αντιομοσπονδιακής παράταξης στον Ανα(ν)στασιάδη στις Προεδρικές Εκλογές, ήρθε η στιγμή που όλοι αναμέναμε. Το παραμύθι του ΕΥΡΩΚΟ ξόφλησε. Σαν ένα άλλο Λ.Α.Ο.Σ. καταρρέει πολιτικά και τα ηγετικά στελέχη επιστρέφουν στην βάση τους ψάχνοντας νέους τρόπους να αποκτήσουν πολιτικά αξιώματα.

Ήταν φανερό από την αρχή πως το συγκεκριμένο κόμμα δεν μπορούσε να αποτελέσει μία ειλικρινή στέγη για τους Έλληνες Κύπριους πατριώτες και εθνικιστές. Ποτέ δεν αποτέλεσαν δύναμη ανατρεπτική, παρά μόνο ένα παραμάγαζο του συστήματος που αποπειράθηκε να απορροφήσει τους αντιομοσπονδιακούς συμπατριώτες μας.

Δυστυχώς όμως για αυτούς στην πολιτική σκηνή του τόπου εισήλθε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Ένα κίνημα εντελώς επαναστατικό τόσο σε επίπεδο εθνικό, όσο και σε επίπεδο κοινωνικό. Μία δύναμη μη ελεγχόμενη από το σύστημα εξουσίας άρα και τρομερά επικίνδυνη για το κομματικό κατεστημένο. Η ειλικρίνεια των ιδεών και των λόγων μας ήταν αυτά που ενταφίασαν το κόμμα του ΕΥΡΩΚΟ.

Το γεγονός ότι επέστρεψαν στο ΔΗΣΥ δεν αποτελεί για εμάς καμία έκπληξη αφού οι κύριοι που αποτελούσαν το ΕΥΡΩΚΟ ήταν γνωστοί για το παρελθόν τους. Ιδιαίτερη απορία αποτελεί όμως η σύσταση της Συμμαχίας των Πολιτών στις Ευρωεκλογές.

Το ψηφοδέλτιο του κόμματος του κύριου Λιλλήκα αποτελείται από ένα πρώην κομμουνιστή, ένα πρώην σοσιαλδημοκράτη, ένα πρώην ενωτικό, ένα πρώην συγχυσμένο υποψήφιο του ΕΥΡΩΚΟ και δύο ακόμη πρόσωπα που δεν αποκαλύπτουν την ιδεολογική τους ταυτότητα. Γενικότερα έχουν φτιάξει ένα συνονθύλευμα χωρίς ιδεολογία και γνωρίζουμε πολύ καλά πως πολιτική χωρίς σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο δεν είναι τίποτε άλλο από καιροσκοπισμός και απάτη.

Άνθρωποι που δεν έχουν κοινή ιδεολογία, πώς είναι δυνατόν να έχουν κοινούς πολιτικούς στόχους; Αν κάποιος για παράδειγμα πιστεύει πως το Έθνος είναι ένας άρρηκτος φυλετικός δεσμός, ενώ κάποιος άλλος δεν το πιστεύει, πώς μπορούν οι δύο αυτές θέσεις να συμπορευθούν. Ειδικά στην περίπτωση αυτή που τέσσερα διαφορετικά ιδεολογήματα συγχέονται μεταξύ τους.

Έχουμε το κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε και το πιστεύουμε πως το σύστημα έφτιαξε αυτό το «κίνημα» ως το τελευταίο ανάχωμα πριν την επικράτηση του Εθνικισμού. Ένα ελεγχόμενο δήθεν αντιμνημονιακό, δήθεν πατριωτικό κόμμα που θα επιχειρήσει να ρουφήξει τους πατριώτες συμπολίτες μας που προδόθηκαν από τα μεγάλα κόμματα αντιγράφοντας τις πλείστες θέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Να ξέρουν όμως πολύ καλά άπαντες πως εμείς οι Ελαμίτες δεν μασάμε, δεν πιστεύουμε στα λόγια τους και αν πιστεύουν πως θα ανακόψουν την πορεία μας με την δημιουργία αναχωμάτων ανασταίνοντας πολιτικά νεκρούς πλανώνται. Τα ΜΜΕ της διαφθοράς που το μόνο που ξέρουν είναι να κατηγορούν τους Εθνικιστές, υπερπροβάλλουν το πολιτικό συνονθύλευμα ενός χαμαιλέοντα χτίζοντας γύρω του ένα τοίχο προστασίας τόσο για το ανήθικο παρελθόν τους όσο και για τις ανειλικρινείς σημερινές τους θέσεις.

Εμείς οι κακοί «φασίστες», τα «ανεγκέφαλα» παιδιά με τα μαύρα θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε όλους αυτούς που φοράνε πατριωτικές κορώνες για να φάνε και αυτοί με τη σειρά τους από τον λαό μας. Η ομέρτα που θέλουν να καλλιεργήσουν κάποιοι σπάει από τους Εθνικιστές. Ας είμαστε στο περιθώριο της ψευτοδημοκρατίας σας, ας είμαστε το μίασμα της πολιτικού συστήματος θα παραμείνουμε για πάντα το αγκάθι της πολιτικής σκηνής, το μοναδικό κομμάτι αλήθειας ανάμεσα στους ψεύτες πολιτικάντηδες.

Αγώνας, λοιπόν, για Έθνος, Τιμή, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη. Οι πολιτικοί απατεώνες θα βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους εμάς τα πιτσιρίκια του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), την φρουρά του ελληνισμού της Κύπρου σε μία αδιάκοπη μάχη για τον Λαό, την Πατρίδα και τον Εθνικισμό. Θέλουμε κάτι πολύ περισσότερο από μία βολεμένη θέση κάτω από τον ήλιο της ψευτοδημοκρατίας και όσοι δεν είναι έτοιμοι να μας ακολουθήσουν καλό είναι να μας αδειάσουν την γωνιά.

Σωτήρης ΙωάννουΜέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)