Προβληματισμό θα έπρεπε να προκαλέσει σε όλους μας η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός στην περίπτωση των αλλοδαπών οι οποίοι βρέθηκαν να κοιμούνται στο ύπαιθρο, μετά από έξωσή τους. Το γραφείο Ευημερίας τους μετέφερε κατευθείαν σε ξενοδοχείο μέχρι να βρουν κάποιο κατάλυμα για να στεγαστούν.

Εμείς διαχωρίζουμε το ανθρωπιστικό θέμα της βοήθειας προς το συνάνθρωπο και εστιάζουμε στην εξαιρετική ευαισθησία κάποιων όταν μπροστά τους εμφανίζονται περιπτώσεις αλλοδαπών λαθραίων ή μη. Την ίδια στιγμή που οι υπάρχουν συμπατριώτες μας οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στο δρόμο, υπάρχουν συμπατριώτες μας άνεργοι που κόβουν το ψωμί τους για να δώσουν στα παιδιά τους να φάνε, το κράτος αδιαφορεί και τρέχει να πουλήσει «αντιρατσισμό» στα ΜΜΕ και στους διεθνείς παρατηρητές.

Η γραφειοκρατία υψώνεται σαν τοίχος όταν οι Έλληνες της Κύπρου ζητάνε κάποια βοήθεια, νιώθοντας δικαίως ως πολίτες τρίτης κατηγορίας μετά από Τουρκο”κύπριους” και αλλοδαπούς. Εμείς στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) ερχόμαστε σε πλήρη αντίθεση με αυτή την υποβάθμιση των συμπατριωτών μας, οι οποίοι τόσο καιρό δουλεύουν, πληρώνουν τους φόρους τους και έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική τους θητεία υπέρ της πατρίδας.

Απαιτούμε ο κρατικός μηχανισμός να έχει ως κύρια προτεραιότητά του, τους συμπατριώτες μας οι οποίοι έχουν δεχθεί ισχυρό οικονομικό πλήγμα από την πρωτοφανή κρίση.