Ενώ τα τουρκικά πλοία έχουν πολιορκήσει τις κυπριακές θάλασσες, σχεδιάζουν αγωγό φυσικού αερίου που θα ενώνει την Τουρκία και τα κατεχόμενα, διακηρύσσουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δικαιούται ΑΟΖ, την ίδια στιγμή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δηλώνει ότι «χρειάζεται να πείσουμε την Τουρκία ότι με σωστή λύση στο Κυπριακό θα έχει και η ίδια να αποκομίσει οφέλη».

Δεν θα σχολιάσουμε την σοβαρότητα των δηλώσεων του ΑΚΕΛ, καθώς ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για ένα κόμμα που κατά καιρούς είχε επαφές με τους σύμβουλους του φασίστα Ερντογάν, Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου. Για ένα κόμμα που είναι ο δούρειος ίππος της Άγκυρας στην Ευρώπη, αφού ο τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής του έχει καταντήσει ο καλύτερος εκπρόσωπος των τουρκικών συμφερόντων στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

Από την άλλη, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα των στιγμών, με τον πειρατή της Ανατολικής Μεσογείου να προσπαθεί να κλέψει τους υδρογονάνθρακες και κάποιοι να θεωρούν ότι θα τον «καλοπιάσουν με δωράκια», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις, απαιτώντας να χαραχθεί επιτέλους μια νέα εθνική στρατηγική που θα ανατρέπει την τουρκική επεκτατική πολιτική.

Άπαντες πρέπει να κατανοήσουν ότι τις υποχωρήσεις και την πολιτική του “καλού παιδιού” η Τουρκία την εκλαμβάνει ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να ζητά ακόμα περισσότερα για να ικανοποιήσει την απληστία της.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)