Σε ένα ακομα άρθρο-παραλλήρημα κατά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης σε φύλλο κυριακάτικης κυπριακής εφημερίδας. Κάνοντας μια φτωχή ιστορική πολιτική ανάλυση, ανέφερε ποιος είναι ο λόγος που αναπτύσσονται, τότε και σήμερα, τα “φασιστικά” όπως αποκάλεσε κόμματα στην Ευρώπη, αποδίδοντας την ανάπτυξή τους στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Ενώ στη συνέχεια, προχώρησε σε πιο συγκεκριμένη επίθεση κατά του ΕΛΑΜ.

Η προσπάθεια του κ. Αντωνιάδη να συγκρίνει τα σημερινά εθνικιστικά και πατριωτικά κινήματα της Ευρώπης με πολιτικά κινήματα του μεσοπολέμου είναι έκδηλη, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να κινήσει την απέχθεια του κόσμου για τα όσα συνέβησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο που κατευθύνεται από την πολιτική ελίτ και την νομενκλατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία φοβάται τα αφυπνισμένα ευρωπαϊκά έθνη. Μία προσπάθεια που θα πέσει στο κενό διότι δεν λαμβάνει υπόψη πως οι λαϊκές μάζες έχουν βαρεθεί τα ψέματα από όσους έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα. Δηλαδή τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου, τα οποία βαρύνονται με σκάνδαλα, διαφθορά, αντεθνικούς χειρισμούς σε καίρια προβλήματα όπως της λαθρομετανάστευσης, της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Κ. Αντωνιάδη, δεν είναι το ΕΛΑΜ το οποίο κυβέρνησε την πατρίδα μας μέχρι σήμερα. Είναι το δικό σου κόμμα, το οποίο ανελλιπώς από την δημιουργία του μέχρι σήμερα βρισκόταν στην εξουσία, με ελάχιστα διαλείμματα! Δεν είναι δικά μας στελέχη που βρίσκονται στη φυλακή εκμεταλλευόμενα τις θέσεις στις οποίες εξελέγησαν! Άρα μην μας κουνάτε το δάκτυλο επιδεικτικά και κυρίως μην προσφεύγετε στο παρελθόν, μάταια, για να ανασύρετε πολιτικά επιχειρήματα, καθώς αυτά πλέον δεν ενδιαφέρουν τον Έλληνα της Κύπρου.

Κατανοούμε απόλυτα πως η δυναμική του εθνικιστικού κινήματος στην Κύπρο προκαλεί φόβο τόσο σε εσάς, τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, όσο και σε αυτούς που εκδίδουν ντιρεκτίβες από τις Βρυξέλες. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ευρωπαϊκά κονδύλια διοχετεύονται προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με μοναδικό σκοπό να ανακόψουν την άνοδό μας. Όλα αυτά να γνωρίζετε πως όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο ούτως ώστε την επαύριο των Ευρωεκλογών να δούμε ένα εθνικιστή Έλληνα της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο.