Δεν έχει αφήσει αντίπαλο για αντίπαλο ο Ταγίπ Ερντογάν. Καθάρισε από τις θέσεις τους, καθηγητές Πανεπιστημίων, Αξιωματούχους του Στρατού και της Κυβέρνησης του, Δασκάλους και καθηγητές, Δημόσιους Υπαλλήλους, άτομα της προσωπικής του φρουράς και σε λίγο θα αρχίσει και με τις καθαρίστριες του προεδρικού του μεγάρου, αρκεί να έχει έστω και την παραμικρή υποψία ότι μπορούν να στραφούν εναντίον του. Έτσι, λειτουργεί ο νεοσουλτάνος και το έχει αποδείξει. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι βρήκε τον τρόπο να κερδίσει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ακόμη και στο δημοψήφισμα και μάλιστα μπροστά στους παρατηρητές και στο άγρυπνο βλέμμα των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι το ξεκαθάρισμα που παρασύρει στο διάβα του ο οδοστρωτήρας Ερντογάν με απώτερο σκοπό να αποκλείσει ακόμη και την παραμικρή πιθανότητα να ενισχυθούν οι πολιτικοί του αντιπάλοι. Ο Νεοσουλτάνος συμπεριφέρεται όχι μόνο με τρόπο αυταρχικό, αλλά φυλάει τα νώτα του χρησιμοποιώντας την δική του στρατηγική απομακρύνοντας ανθρώπους που διατηρούν θέσεις κλειδιά του δημοσίου βίου ακόμη και εάν κατέχουν χαμηλά αξιώματα.

Μέσα από όλα αυτά ο καθένας αντιλαμβάνεται πια ότι ο Ερντογάν θέλει μόνο ακόλουθους και δεν είναι παράδοξο εάν έλεγε κάποιος ότι και ο Μουσταφά Ακκιντζί αποτελεί έναν από αυτούς που ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να έχει κοντά του διότι ο κατοχικός ηγέτης αποδεδειγμένα ακολουθεί τις τακτικές κινήσεις της στρατηγικής που έχει χαράξει εδώ και καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν. Ως εκ τούτου δεν μας παραξενεύει πλέον ούτε η απομάκρυνση ακόμη 4000 Τούρκων από τις θέσεις τους διότι έχουμε κατανοήσει πλήρως από το περασμένο καλοκαίρι ότι αυτές οι συμπεριφορές του Ερντογάν έχουν μια και μόνο επιθυμία. Να ελέγξει πλήρως τον πολιτικό βίο της Τουρκίας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ