Βερολίνο: Αυστηρές οδηγίες να αποσιωπούνται τα εγκλήματα που διαπράττουν πρόσφυγες/μετανάστες έχουν λάβει εδώ και καιρό τα γραφεία Τύπου των αστυνομικών διευθύνσεων στη Γερμανία.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν η αστυνομία της Κολωνίας αποσιώπησε  την αραβική καταγωγή των δραστών των σεξουαλικών επιθέσεων κατά γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αστυνομικοί σπάζουν τη σιωπή τους και δηλώνουν ότι υπάρχουν σαφείς και αυστηρές οδηγίες να αποσιωπούνται εγκλήματα που διαπράττουν οι πρόσφυγες/μετανάστες.

«Υπάρχει αυστηρή οδηγία των Αρχών να μην δημοσιοποιούνται εγκλήματα που διαπράττουν πρόσφυγες», δήλωσε ανώτερος αστυνομικός της αστυνομίας της Φρανκφούρτης στην εφημερίδα Bild. Αντιθέτως, μεταδίδεται ότι η αστυνομία έχει οδηγίες να δημοσιοποιεί τις επιθέσεις ακροδεξιών κατά μεταναστών.

O Υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι δεν συμφωνεί με την εσκεμμένη μη αναφορά της καταγωγής του δράστη. «Η καταγωγή ενός μετανάστη ή πρόσφυγα δεν πρέπει να αποσιωπάται» είπε, σημειώνοντας ότι διαφορετικά δίδεται αφορμή σε εκείνους που κάνουν λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση των γεγονότων από τα ΜΜΕ ή τους πολιτικούς.

Εν τω μεταξύ, νέα υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στην πόλη Μπίλεφελτ σύμφωνα με την εφημερίδα Westfalen-Blatt την παραμονή της πρωτοχρονιάς 500 άνδρες πέτυχαν με βία είσοδο σε δισκοθήκη όπου επιτέθηκαν σεξουαλικά σε γυναίκες. Η αστυνομία της πόλης επιβεβαίωσε το γεγονός. Στη Φρανκφούρτη η αστυνομία συνέλαβε δέκα άνδρες στην πλειονότητά τους αιτητές ασύλου που έφθασαν στην Γερμανία το 2015 για υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης και κλοπών.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ