Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διαφωνεί κάθετα με την πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας να αποσύρει τους επικρουστήρες από τα όπλα των εφέδρων καθώς και το κλείδωμα των όπλων για τους εφέδρους πρώτης γραμμής. Η κίνηση αυτή μειώνει την αμυντική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, αφού υπάρχει ο κίνδυνος μέρος του οπλισμού των εφέδρων να μην είναι λειτουργικά όταν χρειαστούν. 

Είναι πραγματικά απαράδεκτο να πιστεύουν κάποιοι πως σε κατάσταση χάους και βομβαρδισμών, όπου θα έχουν πληγεί ήδη εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών θα μπορούν είτε να αποσταλούν μηνύματα με κωδικούς για να ξεκλειδωθούν τα όπλα είτε να δοθούν μαζικά οι επικρουστήρες σε εφέδρους και εθνοφύλακες. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Άμυνας πως η κίνηση αυτή είναι για την αποφυγή δολοφονιών, η πραγματική αιτία είναι ο φόβος των κρατούντων για την οργή του λαού όταν πλέον θα έρθουν να τους εκποιήσουν τα σπίτια τους ή για να περάσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης. 

Καλούμε την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς να σταθεί επιτέλους στο ύψος της και να αντισταθεί στις προθέσεις των πολιτικών ταγών, για το καλό της άμυνας της πατρίδας μας.

Γραφείο ΤύπουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)