Στις 31 Αυγούστου λήγει η αναστολή της διαδικασίας εκποιήσεων λόγω της έξαρσης του Covid-19. Ήταν μία απόφαση η οποία κινείτο προς την ορθή κατεύθυνση, αφού σε μία περίοδο όπου όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις είχαν αναστείλει τις εργασίες του δεν ήταν δυνατόν συμπολίτες μας να βρεθούν στο δρόμο.

Τέσσερις μήνες αργότερα η κατάσταση όμως δεν έχει βελτιωθεί. Οι συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία μας γίνονται καθημερινά ολοένα και πιο ορατές και ως εκ τούτου χιλιάδες πολίτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απώλειας της περιουσίας τους λόγω της αλλαγής της εισοδηματικής τους κατάστασης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, και αφού θεωρούμε πως η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει τεράστιους κινδύνους τους επόμενους μήνες, το ΕΛΑΜ έχει καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων για επέκταση της αναστολής διαδικασιών εκποιήσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Πάγια θέση του ΕΛΑΜ είναι η πλήρης αναστολή των εκποιήσεων για περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, αλλά η πρόταση την οποία καταθέσαμε στη Βουλή θεωρούμε πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στο μεγάλο δρόμο που καλούμαστε όλοι οι πολίτες να διανύσουμε για να εξέλθουμε από αυτή τη σημαντική κρίση που πλήττει την Κύπρο μας και ολόκληρο τον πλανήτη.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)