Πριν λίγες μέρες στην επίσημη εφημερίδα του κράτους ανακοινώθηκε χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση πιο πριν ότι η κυβέρνηση θα απαλλοτριώσει τεμάχια γης επί της λεωφόρου Δερύνειας λόγω διαπλάτυνσης του δρόμου στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Ο δρόμος αυτός περνά ακριβώς δίπλα από το σημείο δολοφονίας του Σολωμού.

Ως βουλευτής Αμμοχώστου καλώ τους δικαιούχους στην περιοχή του οδοφράγματος να προβούν σε ένσταση μέχρι της 27 Αυγούστου και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν πρόκειται να πουλήσουμε την πατρίδα μας για μερικά ευρώ! Να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν θα αποδεχτούμε την διχοτόμηση της Κύπρου μας. Να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η θυσία του Τάσου και του Σολωμού δεν πήγε χαμένη. Να πούμε στην κυβέρνηση ότι με το να ανοίγει οδοφράγματα εδραιώνει την κατοχή και ενισχύει τον κατακτητή.

Πρέπει να γίνουν όσο περισσότερες ενστάσεις είναι δυνατόν για να ενημερώσει επιτέλους αυτή η πολιτεία και αυτή η κυβέρνηση τους όρους και τα πλάνα που έχει για αυτήν την υπόθεση. Είναι αδιανόητο να μην ενημερώθηκαν τα κόμματα, η επαρχιακή διοίκηση, ο Δήμος και πρωτίστως οι δικαιούχοι.

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)