Κόψτε τους μισθούς των Βουλευτών και μοιράστε τα στους νέους

Θέμα έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή που αφορά την κατάργηση του πακέτου φοιτητικής μέριμνας και την μείωση της φοιτητικής χορηγίας. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα λαμβάνουν οι φοιτητές ως βοήθεια δεν θα ξεπερνά τα 500 ευρώ και αυτό θα γίνεται με την εφαρμογή αυστηρότατων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.  Είναι ένα μεγάλο αίσχος η Κυβέρνηση να επιθυμεί να αποκόψει χρήματα, με πρόφαση τις διαταγές της Τρόικα, από παιδιά που τα έχουν ανάγκη για να σπουδάσουν και να καταστούν τα αυριανά εργατικά χέρια και επιστημονικά μυαλά της κυπριακής κοινωνίας.

Είναι βεβαίως ορθό η κυβέρνηση να αρχίσει τις αποκοπές σε διάφορους τομείς και να μειώσει επιτέλους το έλλειμμα που έχουν δημιουργήσει οι αλόγιστες σπατάλες των εκάστοτε αξιωματούχων αλλά ορθότερο είναι η εξοικονόμηση να γίνει στοχευμένα. Είναι γενικά παραδεκτό πως από τα ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας βγαίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και μπαίνουν σε τσέπες πλουτοκρατών ή σε διάφορες οργανώσεις φαντάσματα.

Τώρα είναι η ώρα που το κράτος θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό του Λαού και να τον βοηθήσει να ανορθωθεί σε καιρούς δύσκολους. Τα παιδιά αυτά στηρίζουν μία ολόκληρη ζωή σε κάποιες εκατοντάδες ευρώ που για εσάς μπορεί να αποτελούν ψίχουλα. Είναι ντροπή και αίσχος να κόβετε τα όνειρα νέων ανθρώπων για να πλουτίζετε εσείς και τα αφεντικά σας.

Από ένα τέτοιο μείζον θέμα δεν μπορούσε βεβαίως να απουσιάσει και η αριστερά. Με στομφώδεις ανακοινώσεις εναντιώνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ρίχνοντας το απόλυτο ανάθεμα στην σημερινή κυβέρνηση. Μιλάμε για την απόλυτη φαρσοκωμωδία όπου παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Οι άνθρωποι που κάθε χρόνο πέρνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τις κομματικές ανάγκες της νεολαίας τους έχουν το θράσος να βγαίνουν και να υπερασπίζονται τους φοιτητές.

Μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα να κατηγορήσουμε την σημερινή κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ για υποκρισία, αφού ποτέ δεν έκρυψαν την απόλυτη υποταγή τους στο κεφάλαιο, αλλά μπορούμε να το κάνουμε κατά του ΑΚΕΛ. Επαγγελματίες εργατοπατέρες που δεν έχουν δουλέψει λεπτό στη ζωή τους, δήθεν φιλολαϊκοί που στα πέντε χρόνια που κυβέρνησαν αφαίμαξαν τον Λαό μας έρχονται τώρα και ζητούν τα ρέστα.

Ως ΕΛΑΜίτες εφαρμόζοντας πιστά την Ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικισμού δεν μπορούμε παρά να αντισταθούμε στο αντιλαϊκό αυτό μέτρο της κυβέρνησης μακριά όμως από στείρους αφορισμούς που έχουν ως μόνο στόχο να κάνουμε αντιπολίτευση αδιαφορώντας εάν οι κινήσεις είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Είναι ξεκάθαρο όμως πως η κίνηση αυτή είναι προς την λάθος κατεύθυνση και μόνο στόχο έχει να πλήξει τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας μας, στα οποία τα ερείσματα του ΔΗ.ΣΥ. είναι πολύ χαμηλά.

Φαίνεται πως στην Πινδάρου δεν βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει και ακολουθούν τυφλά τις διαταγές της Τρόικας. Για όσους όμως έχουν μάτια και βλέπουν, χωρίς να εξυπηρετούν προσωπικά ή αλλότρια συμφέροντα, κατανοούν πολύ καλά πως η ψευτοδεξιά του ΔΗ.ΣΥ. δεν άλλαξε ποτέ. Στηριζόμενη πάντα στην πολιτική της σύνεσης και της λογικής, στην πολιτική του ευκταίου καταπιέζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Επειδή, όμως, εμείς οι Εθνικιστές δεν είμαστε αριστεροί για να μοιράζουμε αφορισμούς χωρίς να αντιπροτείνουμε λύσεις δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεση των λαμπρών μυαλών που εμπνεύστηκαν αυτό το νομοσχέδιο αλλά και των μαθητευόμενων μάγων της οικονομίας μας.

Εάν όντως υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, τότε καλούμε την Βουλή να ψηφίσει νόμο με τον οποίο να μειώνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς των βουλευτών και των κρατικών αξιωματούχων. Επίσης επιβάλλεται η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα και τις κομματικές νεολαίες. Η Κυπριακή Δημοκρατία πληρώνει εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο χαρίζοντας τα στα κόμματα για να χτίσουν κομματικούς στρατούς. Πλήρωνε «ηλίθιε» φορολογούμενε για να συντηρούνται τα κόμματα της κλεπτοκρατίας.

Είναι ξεκαθάρο πως λύσεις υπάρχουν. Εμείς προτείναμε τις πιο απλές. Εάν βάζαμε μαθητικό συμβούλιο να έλυνε το πρόβλημα αυτό, είμαι βέβαιος πως θα το έλυνε σε λίγα μόνο λεπτά. Εσείς είστε τόσο ηλίθιοι ή είστε, όντως, τόσο προδότες; Εγώ προσωπικά πιστεύω πως είστε το δεύτερο και δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς στην κυπριακή κοινωνία.

Κύριοι, ξυπνήστε επιτέλους, ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε που βρίσκεστε και ποιους υπηρετείτε. Ο κυπριακός λαός σας εξέλεξε για να διαφυλάξετε και να προωθήσετε τα δικά του συμφέροντα και όχι να προσκυνάτε τους παγκόσμιους τοκογλύφους. Είστε υπεύθυνοι για την καταστροφή αυτού του τόπου, είστε υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του Λαού μας και η ρετσινιά αυτή θα σας ακολουθεί μια ζωή.

Είναι τώρα η ώρα ο ελληνισμός της Κύπρου να ακολουθήσει νέες, εθνικές, επαναστατικές δυνάμεις που έρχονται σε απευθείας ρήξη με το κατεστημένο της διαφθοράς, της ρεμούλας και της μίζας. Η δύναμη αυτή είναι αδιαμφισβήτα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο που έρχεται από το χθες και φέρνει στο σήμερα Εθνικές και Κοινωνικές Ιδέες που θα απελευθερώσουν τον λαό μας από τις χειροπέδες της σκλαβιάς που του έχουν φορέσει.

Σωτήρης Ιωάννου

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)