Η ιδιωτικοποίηση της Α.ΤΗ.Κ. (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου) αποτελεί έργο της μνημονιακής κυβέρνησης Αναστασιάδη στην απόπειρα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου μετά τις εντολές των αφεντικών του από τις Βρυξέλλες. 

Είμαστε ενάντια σε κάθε είδος ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και δη ένος κερδοφόρου οργανισμού. Αναλογιστείτε τι πληροφορίες διακυβεύονται με την ιδιωτικοποίηση του συγκεκριμένου ημικρατικού ιδρύματος. Απόρρητα στοιχεία του κράτους και συνομιλίες θα πέσουν στα χέρια του εκάστοτε ιδιώτη, ο οποίος θα “παρακαλάμε” να μην δρα ενάντια στα συμφέροντα της πατρίδας μας, αλλά ούτε και να πουλήσει αυτές τις πληροφορίες στους εχθρούς μας. Υποχρέωση του κράτους είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού, αλλά σήμερα υπηρετεί τα ιδιωτικά. Εξορθολογισμός και ΟΧΙ ξεπούλημα του δημόσιου τομέα. 

Εμείς απλά να θυμίσουμε και την έρευνα του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), τον Δεκέμβριο του 2014, όπου καταδύκνυε τον κίνδυνο από τυχών ιδιωτικοποίησης σημαντικών οργανισμών.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ξεκαθαρίζει πως τάσσεται εναντίων τον ιδιωτικοποιήσεων και δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα είναι στο πλευρό των υπαλλήλων της Cyta στο δίκαιο αίτημά τους για μη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Γραφείο ΤύπουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)