Το Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μέτωπο Φοιτητών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αποδοκιμάζει το νομοσχέδιο το οποίο προωθήθηκε στη Βουλή για την αποκοπή της φοιτητικής χορηγίας. Οι νεοφιλελεύθεροι του ΔΗΣΥ ρίχνουν στην εξαθλίωση ολοένα και περισσότερο τον λαό μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνουν είναι δείγμα της σκληρής καπιταλιστικής τους πρακτικής, που εξυπηρετούν ανάγκες τους και των αφεντικών τους, στερώντας την δυνατότητα από νέους ανθρώπους να σπουδάσουν και να αποτελέσουν το αύριο της κυπριακής κοινωνίας.

Το οξύμωρο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι η αντίδραση της ΕΔΟΝ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ορθώς η νεολαία του ΑΚΕΛ τάχθηκε ενάντια στην αποκοπή της φοιτητικής χορηγίας αλλά η υποκρισία για μία ακόμη φορά περισσεύει. Ας μας απαντήσει η ΕΔΟΝ πόσες χιλιάδες ευρώ λαμβάνει ετησίως ως χορηγία από διάφορους Οργανισμούς. Γιατί δεν ζητά οι χορηγίες που λαμβάνουν τα κόμματα και οι κομματικές νεολαίες να κοπούν και τα χρήματα αυτά να δοθούν σε συμφοιτητές μας που το έχουν ανάγκη;

Το Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μέτωπο Φοιτητών διαφωνεί κάθετα με την μείωση της φοιτητικής χορηγίας. Στις δύσκολες αυτές εποχές στις οποίες ζούμε το έλλειμμα μπορεί να καλυφθεί από τους υπέρογκους μισθούς των Βουλευτών και αξιωματούχων αλλά και από τις επιχορηγήσεις προς τα κόμματα και τις κομματικές νεολαίες.

Μέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)