Προσδοκίες εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κατοχικός ηγέτης.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρεί ανεπίτρεπτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναμένει μέχρι τις 16 Απριλίου την επιστροφή της κατοχικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες μάλιστα στηρίζονται στον οδυνηρό συμβιβασμό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία επ’ ουδενί δεν διασφαλίζει τα ιστορικά και νόμιμα δίκαια του λαού μας.

Θα έπρεπε τάχιστα η Κυπριακή Δημοκρατία, δια του Προέδρου της, του Υπουργού Εξωτερικών και όλων των αρμοδίων, δράττοντας την ευκαιρία από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την τροπολογία του ΕΛΑΜ, να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την πραγματική μορφή του Κυπριακού προβλήματος.

Θα πρέπει επιτέλους να προβάλουμε το Κυπριακό στην διεθνή του πτυχή, ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής, και όχι ως εσωτερικό δικοινοτικό πρόβλημα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε πορεία, εγκαταλείποντας επιτέλους το λανθασμένο πλαίσιο στο οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ και 40 χρόνια.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)