Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας από τους Τούρκους, την οποία προβάλλει ο νυν Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Όσοι γνωρίζουν στοιχειώδη ιστορία, το διάστημα μεταξύ 1915-1923 συντελέστηκε μια Γενοκτονία σε ολόκληρη την έκταση της Τουρκίας κατά των Χριστιανικών πληθυσμών, Αρμένιων, Ασσύριων και φυσικά Ελλήνων, με σκοπό τη μετατροπή της πολυεθνικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ένα εθνικά ομοιογενές κράτος. Οι Γενοκτονίες αυτές έγιναν μεθοδικά και οργανωμένα από το Οθωμανικό κράτος και έπειτα από τον Κεμάλ. 

Στην περίπτωση του Ποντιακού Ελληνισμού, οι διώξεις ξεκίνησαν με την επιστράτευση των ανδρών στα τάγματα εργασίας (Αμελέ Ταμπουρού), συνέχισαν με την εκτόπιση ολόκληρου του πληθυσμού στα ενδότερα της Μικρασίας και συνεχίσθηκαν με τις σφαγές ολόκληρων ελληνικών χωριών κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας. 

Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από την διεθνιστική ροζ αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, οι απόψεις της οποίας τείνουν στην αθώωση των Τούρκων εγκληματιών. Καλούμε άπαντες να καταδικάσουν τη στάση του συριζαίου Υπουργού Παιδείας και την απομόνωση τέτοιων αντεθνικών λογικών από ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος. 

 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)