Η ανακοίνωση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, έγινε σε συνδυασμό με την επισήμανση του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, ότι «η καταφυγή σε μνημόνιο δεν μπορεί να αποκλειστεί», γεγονός που πρέπει να προβληματίσει σε σχέση με τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Επιπλέον, τέτοιες αναφορές από αξιωματούχους είναι παντελώς εσφαλμένες, ειδικά σε τέτοιες περιόδους, αφού το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι πανικό, με άμεση επιρροή στα οικονομικά του κράτους.

Ως Κίνημα υπογραμμίζουμε ότι πιθανή κρίση που θα παρουσιαστεί εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού θα πηγάζει από την έλλειψη ρευστότητας. Ως εκ τούτου ένα νέο μνημόνιο, με αυστηρά μέτρα λιτότητας, αποκοπές μισθών, συντάξεων κ.ο.κ., το μόνο που θα επιτύχει είναι να διογκώσει το πρόβλημα της οικονομίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) οφείλει να εκφράσει την κάθετη και ξεκάθαρη διαφωνία του και δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με σθένος κατά της οποιασδήποτε δανειακής σύμβασης, που θα υποθηκεύει το μέλλον του λαού μας και θα  ακρωτηριάζει την εθνική μας κυριαρχία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)