Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και είναι χρέος όλων μας να τονίσουμε την ανάγκη για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλη την κοινωνία, καθώς το περιβάλλον μας αφορά όλους, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί με την ανθρώπινη ύπαρξη και επιβίωση.

Επ’ ευκαιρία της σημερινής μέρας, έχουμε καθήκον να συγχαρούμε όσους με τις πράξεις τους προστατεύουν το περιβάλλον, εθελοντές, πυροσβέστες, τμήμα δασών, ΕΤΕΑ και όλους τους αρμόδιους, ενώ κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο μεγαλείο όλων αυτών που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους, για τον ίδιο σκοπό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μέσα από την δράση του έδειξε ότι δεν μένει μόνο σε επίπεδο ανακοινώσεων, αλλά προστατεύει εμπράκτως το περιβάλλον με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις ομάδες πυρόσβεσης που έχει δημιουργήσει, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό και καταλυτικό ρόλο στις κατασβέσεις πυρκαγιών, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κερδίζοντας πολλές φορές τα εύσημα από αρμόδιους φορείς και πολίτες. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει επίσης και την συνεισφορά του Κινήματός μας, με πυροσβεστικά συστήματα σε πολλές ευάλωτες κοινότητες της Κύπρου.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)