Μετά από την βάρβαρη εισβολή του 1974, τα σάραντα συναπτά έτη παράνομης κατοχής του 37% των εδαφών της πατρίδας μας από τα τουρκικά στρατεύματα, τις απανωτές αποτυχίες των εκάστοτε αδέξιων κυβερνώντων μας να τοποθετήσουν το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, τις πάγιες αδιάλλακτες τουρκικές συμπεριφορές, τις επαναλαμβανόμενες θρασύτατες προκλήσεις από τον κατακτητή … μία στιγμιαία σκέψη, σαν αστραπή προφανώς, φαίνεται να πέρασε από το μυαλό του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος έκανε πως αντιλήφθηκε τελικά τι συμβαίνει τόσα χρόνια αναφορικά με το Εθνικό μας πρόβλημα.  

“Η Τουρκία αντί να κάνει θετικά βήματα στο Κυπριακό, προβαίνει σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών και επανειλημμένως ξεφεύγει από τα συμφωνήθέντα” είπε ο Ιωάννης Κασουλίδης, αφήνοντας μας ομολογουμένως άφωνους από την διαπίστωση (;) στην οποία προέβη.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι με τις ενέργειες της η τουρκική πλευρα προετοιμάζει το έδαφος για αδιέξοδο σε αντίθεση (…) με την ελληνοκυπριακή η οποία καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες (;) για επίτευξη προόδου.

Είπε ακόμα ότι “αυτοί που υποστήριζαν πως είχαν διαβεβαιώσεις για επίδειξη καλής θέλησης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να ζητήσουν από την Άγκυρα να ξεκαθαρίσει κατά πόσον επιθυμεί λύση ή αν προωθεί το περιβόητο σχέδιο “βήτα” για αναβάθμιση του ψευδοκράτους”, αναρωτιόμαστε βέβαια ο Ιωάννης Κασουλίδης ενθυμάται ότι ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Νίκος Ανανστασιάδης;

“Η δική μας πλευρά”, συνέχισε ο Υπουργός Εξωτερικών, “έχει μόνο ένα σχέδιο. Την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση του τόπου. Αν αποτύχουν οι συνομιλίες”, κατέληξε, “ξέρουμε τι θα κάνουμε”. 

Είναι καιρός οι πολικάντηδες μας να αντιληφθούν πως θύμα της αδηφάγας Τουρκίας είναι αποκλειστικά και μόνο ο κυπριακός Ελληνισμός, του οποίου τα νόμιμα δικαιώματα καταπατώνται οικτρά, χρόνια ολόκληρα, από την μπότα του Αττίλα και να πάψουν επιτέλους να ακολουθούν τον κατακτητή, σαν άβουλα όντα, περιμένοντας τι θα πράξει και τι σχέδια έχει για το μέλλον του λαού μας. Οφείλουν, να κινηθούν με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον και υπερασπιζόμενοι τα δίκαια της πατρίδας μας να πράξουν τα δέοντα, όχι να προβαίνουν σε ανούσιες δηλώσεις … κάθε όποτε … έχουν αναλαμπές!