Προκλητική η ουδετερότητα που τηρεί στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο ΓΓ του ΟΗΕ, (όπως έχει δημοσιοποιηθεί στο ΚΥΠΕ) αποδεικνύοντας την πολιτική και διπλωματική αποτυχία των εκάστοτε Κυβερνήσεων, οι οποίες με λανθασμένες στρατηγικές κατάφεραν να υποβαθμίσουν το Κυπριακό σε μια δικοινοτική διαφορά και να βγάλουν την Τουρκία από το κάδρο των ευθυνών της.

Αξίζει να υπογραμμιστεί η αναφορά «σε αρχές του βορρά», η μη αναφορά στις τουρκικές πειρατικές ενέργειες στις κυπριακές θάλασσες, αλλά σε «εξελίξεις στην περιοχή … που οδήγησαν σε έντονη αύξηση των εντάσεων», οι ασαφείς υποδείξεις με γενικότητες σε προκλήσεις στην νεκρή ζώνη, στα Στροβίλια, στην Πύλα, στο Βαρώσι, χωρίς αναφορά στον υπαίτιο, καθώς και πολλά άλλα, είναι στοιχεία που όχι μόνο προβληματίζουν αλλά προκαλούν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση να δράσει άμεσα, ούτως ώστε να επιφέρει αλλαγές στο τελικό κείμενο, απαιτώντας επιτέλους σωστές αναφορές στα όσα τεκταίνονται στην Κύπρο. Ο υπαίτιος της σημερινής κατάστασης και των προκλήσεων, έχει όνομα και είναι η Τουρκία και το μόρφωμα των κατεχομένων.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)