Στόχος μας ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου 2023 από τις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές του 2018, ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, που ήταν καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα.

Οικονομία, ακρίβεια, πως προτίθενται να αντιμετωπίσουν και ποια συγκεκριμένα μέτρα θα εφαρμόσουν για το μεταναστευτικό, κυπριακό και υποχωρήσεις προς όφελος της κατοχικής Τουρκίας, ποιες πρέπει να είναι οι προϋποθέσεις για επανέναρξη του διαλόγου στο εθνικό μας θέμα, προβλήματα στην παιδεία, υγεία και ΓΕΣΥ, και αντιμετώπιση της ακρίβειας, θα συμπεριλαμβάνονται με άλλα, στις επιστολές που θα αποστείλουμε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών στους δύο επικρατέστερους υποψήφιους. Τελικές αποφάσεις όμως, επανέλαβε, θα λάβουν τα συλλογικά όργανα του ΕΛΑΜ και ειδικά η Κεντρική Επιτροπή.

Για εμάς προέχει, συμπλήρωσε ο Χρίστος Χρίστου ένα ισχυρό – δυνατό αποτέλεσμα την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ένα ισχυρό ΕΛΑΜ μπορεί να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιος και αν είναι αυτός, και θα μας δώσει την απαιτούμενη πολιτική δύναμη για να μπορούμε να επηρεάσουμε αποφάσεις της κυβέρνησης για το καλό του τόπου και του λαού μας, είπε.

Δεν μιλώ για συμμετοχή στην Κυβέρνηση, δεν είναι αυτοσκοπός μας.

Ο Χρίστος Χρίστου απάντησε επίσης για τις χρηματοδοτήσεις κομμάτων και υποψηφίων από ιδιώτες ή άλλους. Το ΕΛΑΜ είναι πεντακάθαρο τόνισε.

Σχολίασε επιπλέον τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

Ο υποψήφιος μας σχολίασε τις απαιτήσεις των εργαζομένων για την απόδοση της ΑΤΑ, αίτημα που βρίσκει δικαιολογημένο, και δήλωσε με έμφαση πως πρέπει να ενισχυθούν άμεσα φτωχές οικογένειες και εργαζόμενοι. Βασικό ζητούμενο, συμπλήρωσε, είναι να μειωθεί αισθητά και ωφέλιμα προς τους πολίτες, το κόστος ζωής, δίνοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Χρίστος Χρίστου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει εκ νέου τις προτάσεις του ΕΛΑΜ για αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, θέμα που ανέδειξε πρώτη η Παράταξη μας!

Αναφέρθηκε επίσης και στο μέγα θέμα της διαφθοράς στον τόπο μας. Το ΕΛΑΜ δεν μπορεί να το κατηγορήσει ΚΑΝΕΙΣ γι’ αυτό είπε, υπενθυμίζοντας ποιοι ήταν αναμεμιγμένοι κατά καιρούς και σήμερα ζητούν την ψήφο του λαού.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του υποψηφίου μας.