Έντονο προβληματισμό μας δημιουργούν οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, για το Κυπριακό και πιο συγκεκριμένα την αναφορά του ότι «στο τέλος η ΕΕ πρέπει να αναγνωρίσει και να φροντίσει το πώς θα συμμετάσχει και οικονομικά στην επανένωση της».

Πραγματικά είναι άξιο απορίας τι είδους ενημέρωσης τυγχάνουν στο εξωτερικό από την Κυπριακή Κυβέρνηση αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Θα πρέπει επιτέλους όλοι οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενημερώσουν  για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κύπρο και ότι αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Τουρκία.

Το να «προθυμοποιείται» η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει οικονομικά σε μια «λύση», φορτώνοντας τον λαό μας με ένα υπέρογκο δάνειο δεν αποτελεί λύση, αλλά αποτελεί την μεγαλύτερη αδικία έναντι των Ελλήνων της Κύπρου, που όντας η πλειονότητα του νησιού θα κληθεί να πληρώσει μελλοντικά το μεγαλύτερο μερίδιο.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το εσφαλμένο των κινήσεων μας στην εξωτερική πολιτική, που μας οδηγούν σε τραγικές υποχωρήσεις. Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι έχουν καθήκον έναντι του λαού να διεκδικήσουν.

Όσο για τον κ. Μάρτιν Σούλτς, όταν εισβάλει μια τρίτη χώρα στην δική του χώρα, τότε να καλέσει τους πολίτες της να πληρώσουν τα έξοδα της κατοχής.

 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)