Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, όπως η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου, η επιστροφή του ΦΠΑ και τα έργα υποδομής που εκκρεμούν, απασχόλησαν την Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων (11/10).

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την μέρα ιδρύσεως του δίνει ιδιαίτερο βάρος στο πρωτογενή τομέα παραγωγής, αφού θεωρεί ότι ένα Κράτος πρέπει να έχει αυτάρκεια στα βασικά αγαθά.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης προχώρησε σε δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε δύο πολύ μεγάλα προβλήματα τα οποία η Πολιτεία βλέπει αλλά δεν αντιμετωπίζει. Το πρώτο, όπως είπε, αφορά τους ξένους εργάτες καθώς υπάρχουν φαινόμενα που οι εργάτες φεύγουν από την εργασία τους επειδή είτε είναι αιτητές ασύλου είτε επειδή προχωρούν σε παράνομη εργασία.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι το νέο σχέδιο του Υπουργείου Γεωργίας και αφορά την παραγωγή και τους σπόρους που θα χρησιμοποιούν οι γεωργοί. Ανέφερε πως έχουν προειδοποιήσει πως αυτό είναι ένα άστοχο μέτρο από το οποίο θα επωφεληθούν μόνο οι μεγάλοι παραγωγοί ενώ η πλειοψηφία των παραγωγών δεν θα καταφέρει να εγγραφεί στο σχέδιο.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα όπως η Κυβέρνηση αντιληφθεί ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα είναι βιώσιμα αυτά τα επαγγέλματα.