Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε στην εκκλησία Αγίας Μαρινας στην Ευρύχου, τιμώντας με την παρουσία της την μνήμη των πεσόντων του 256 Τάγματος Πεζικού και ακολούθως στο τρισάγιο στο Μνημείο των 58 Ηρώων που βρίσκεται μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου Μάρκου Δράκου.

Το 256 Τάγμα Πεζικού, πολεμούσε ακατάπαυστα από τις 20 Ιουλίου του 1974. Την 6η Αυγούστου και ενώ είχε συμφωνηθεί η εκεχειρία, τα παλικάρια του Τάγματος βρέθηκαν εγκλωβισμένα στην περιοχή Λαπήθου-Καραβά από την 39η Μεραρχία του Αττίλα και δέχτηκαν επίθεση.

Οι λιγοστοί μαχητές αντιστάθηκαν με τα πενιχρά τους μέσα προκαλώντας σοβαρά πλήγματα στην επίθεση των Τούρκων. Λίγο πριν το μεσημέρι διατάχθηκαν να υποχωρήσουν και να εγκατασταθούν στη γραμμή Βασίλειας – Βαβυλά. Όμως οι Τούρκοι είχαν καταφέρει να κάνουν απόβαση στην περιοχή της Αϊρκώτισσας στην Λάπηθο και, αφού είχαν ήδη κρυφτεί στις καλαμιές που υπήρχαν στην περιοχή, έστησαν φονική ενέδρα στους μαχητές του 256 που υποχωρούσαν.

Σκληρός ο απολογισμός: 58 άνδρες νεκροί ή αγνοούμενοι.

Στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου και εκ μέρους του ΕΛΑΜ Τροοδους, κατέθεσε ο συναγωνιστής, Στέλιος Στυλιανού.