Η εφημερίδα Πολίτης είναι γνωστή για την “εκ των έσω” πληροφόρηση που έχει για διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Είναι επίσης γνωστή για την πολεμική της σε καθετί έχει σχέση με την πατρίδα και τον Εθνικισμό, ενώ πολύ γνωστή είναι η στάση που τήρησε κατά το σχέδιο ΑΝΑΝ το 2004, με πάρα πολλές κατηγορίες εναντίον της περί χρηματισμού της από προγράμματα της UNOPS και των ΗΠΑ.

Για τον λόγο αυτό δεν μας παραξενεύει και η αναφορά της εφημερίδας την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2014, στην οποία εμφανίζει το γενικό Εισαγγελέα να κάνει συστάσεις στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ)! Ουσιαστικά η είδηση είναι πως ο γενικός εισαγγελέας έχει επιτέλους μελετήσει τον φάκελο που του παρέδωσε ο γγ του ΑΚΕΛ, για τις δήθεν παραστρατιωτικές εκπαιδεύσεις ακροδεξιών στην Κύπρο και έκανε κάποιες επισημάνσεις προς την αστυνομία. Ότι σύμφωνα με κάποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι παράνομο να εκπαιδεύονται κάποιοι στα όπλα ή σε στρατιωτικά γυμνάσια, κινήσεις ή ελιγμούς, κάτι που θα μπορούσε να απαντήσει και ο πρωτοετής φοιτητής νομικής.

Σύμφωνα με την είδηση όμως ο Γενικός Εισαγγελέας δεν αναφέρει αν κάποιος ή κάποιοι φέρονται να διαπράττουν κάποιο αδίκημα από την μελέτη του εν λόγω φακέλου, ούτε φαίνεται να έχει εκδώσει κάποιο ένταλμα σύλληψης προς οποιονδήποτε, άρα κ. Κυπριανού μάλλον ήταν άνθρακας ο θησαυρός…

Από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε δηλώσει πως το όλο σκηνικό ήταν στημένο για να καλυφθεί η εμπλοκή του ΑΚΕΛ στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Για να θολώσει τα νερά τότε η Χαραυγή διέρρευσε κάποιες φωτογραφίες, οι οποίες εμφάνιζαν κάποια πρόσωπα να παίζουν αεροσφαίριση (airsoft), βαφτίζοντάς τους ως ακροδεξιούς και Ελαμίτες!

Είχαμε από τότε δηλώσει πως δεν απαγορεύεται να πηγαίνει κανείς κατασκήνωση, να κάνει γυμναστική, παίρνοντας κάμψεις, κοιλιακούς ή να κάνει τροχάδην, ούτε είναι παράνομη η αναρρίχηση και η καταρρίχηση. Όπως δεν είναι παράνομο να παίζει κάποιος χρωματοσφαίριση (paintball) ή αεροσφαίριση (airsoft). Διότι τότε θα έπρεπε να βγάλουν παράνομους τους προσκόπους, όλα τα γυμναστήρια ή όσους τους αρέσει να αθλούνται στην ύπαιθρο, όπως επίσης τους ορειβατικούς συλλόγους και τα κατά τόπους γήπεδα χρωματοσφαίρισης (paintball)…

Ας σταματήσει λοιπόν εδώ η παραφιλολογία για παραστρατιωτικές εκπαιδεύσεις και άλλα φαιδρά διότι κάποιοι εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Κωνσταντίνος Δημητρίου

Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου