Δεν έχουν σταματημό οι αφίξεις παρανόμων μεταναστών στην Κύπρο. Νέο πλοιάριο με 55 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εικάζεται ότι το πλοιάριο έρχεται από την Συρία.

Την στιγμή που ο πόλεμος στην Συρία, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει τελειώσει, με την οικονομική κατάσταση στην χώρα να βελτιώνεται, είναι αδιανόητο η Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίζει να δέχεται δήθεν πρόσφυγες από την συγκεκριμένη χώρα.

Για πολλοστή φορά, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζουμε την αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία με τις Συριακές αρχές, για επαναπροώθηση των «μεταναστών», παρά τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τονίζουμε την πάγια μας θέση, ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ για απελάσεις όλων των παρανόμων μεταναστών.

Επιπλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει αναθεωρήσει τις αιτήσεις όλων των «προσφύγων» που βρίσκονται στην Κύπρο από την Συρία, αφού ο πόλεμος έχει λήξει.

Τρόποι αποτροπής αφίξεων των λαθρομεταναστών και αυστηροποίησης της νομοθεσίας υπάρχουν. Δυστυχώς, αυτό που υπολείπεται είναι η πολιτική βούληση.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου