Γραπτή δήλωση για την έκθεση του ΓΓ για την ειρηνευτική επιχείρηση των ΗΕ στην Κύπρο εξέδωσε ο Οκάν Νταγκλί εκ μέρους της “Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο”, για να περάσει την γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουν οι ριψάσπιδες πολιτικάντηδες μας, με πρωτοστάτη τον Νίκο Ανανστασιάδη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Νταγκλί κάλεσε και τις δύο πλευρές να σταματήσουν να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη και να τηρήσουν όσα περιλαμβάνονται στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι δύο πλευρές προτιμούν να βρίσκονται σε ρήξη αντί να χρησιμοποιήσουν το φυσικό πλούτο ως μέσο για επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις με στόχο την εγκαθίδρυση της ομοσπονδιακής Κύπρου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νταγκλί, η Πρωτοβουλία συμμερίζεται τις ανησυχίες του ΓΓ και συμφωνεί με τις προτάσεις αλλά και τις παρατηρήσεις του. Ο Νταγκλί διαβεβαίωσε ότι η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να εργάζεται για να φέρει τις δύο κοινότητες πιο κοντά και να υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται με καλή θέληση και από τους δύο ηγέτες στην Κύπρο.

Διερωτόμαστε αν ποτέ πραγματικά ενημέρωσε κανείς τον Νταγκλί,  για το τι συνέβη πραγματικά στην Κύπρο και έχει εις γνώση του ότι η Κύπρος δέχθηκε την βάρβαρη εισβολή από τον Αττίλα …